A református egyház március 20-án este hét órakor a Budapest-Fasori Református Egyházközség templomába vár közös imádságra minden, Kárpátaljáról és Ukrajna más részeiről érkező menekültet.
„Szükségünk van Istenre és egymásra is, hogy ne csupán testileg vészelhessük át ezt az időszakot, hanem a lelkünket is meg tudjuk erősíteni” – fogalmazott Balog Zoltán dunamelléki püspök, a Zsinat lelkészi elnöke, amikor a Magyarországra menekülők számára szervezett imaalkalomról kérdezték.
„Az imádság nem csupán Istennel való kapcsolattartásunkat szolgálja, hanem az együtt könyörgők közösségét is megerősíti. Márpedig aki menekül – ha Kisztus-hívő, ha nem –, annak közösségre van szüksége. Azok a Kárpátaljáról érkezett testvéreink, akik már korábban is a református egyházhoz tartoztak, most megerősödhetnek az anyaországi hívőkkel való egységben. Azok pedig, akiket menekült állapotuk indít arra, hogy talán életükben először belépjenek a templomajtón, megtapasztalhatják, a keresztyén együttlétnek, a közös Isten felé fordulásnak az erejét. Ezzel az alkalommal azt szeretnénk kifejezni, hogy a valódi békességet Istennél lehet megtalálni” – hangsúlyozta a Zsinat lelkészi elnöke.
A szervezők szeretettel hívják és várják az érdeklődőket az esti áhítatra, amelyen Balog Zoltán püspök és Osztie Zoltán, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-templom főplébánosa is szolgálnak. A magyarul nem beszélők számára a helyszínen tolmács segíti majd a megértést.

Az esemény időpontja: 2022. március 20., 19 óra

Az esemény helyszíne: Budapest, Fasori Református Templom (1071 Budapest Városligeti Fasor 5.)

A teljes interjú a reformatus.hu-n olvasható.

március 20 közös áhítat