Széleskörű összefogássá nőtte ki magát a Magyar Református Szeretetszolgálat „Radírozzuk ki a különbséget!” elnevezésű tanévkezdést segítő kampánya. Közel 8 millió forint értékben nyújt segítséget a szervezet idehaza.

Július 15. és augusztus 31. között zajlott a Magyar Református Szeretetszolgálat tanévkezdést segítő adománygyűjtő programja. A karitatív szervezet bankszámlaszámán, a 1358-as adományvonalán és az adomany.jobbadni.hu oldalon hirdetett online gyűjtésen összesen 1.214.000 Ft gyűlt össze. A tárgyi adományok gyűjtése is nagy sikerrel futott, a Szeretetszolgálathoz 50 asztali számítógép, 150 használt, de jó állapotú iskolatáska érkezett, de számos tolltartót, tornazsákot és egyéb iskolaszert adtak le az adományozók. Volt, olyan magánszemély, aki 40 ezer füzetet ajánlott fel.

A beérkezett adományok osztása már megkezdődött, eddig 500 kisdiák kapott komplett tanszercsomagot, 270-en iskolatáskát, 4000 füzet is gazdára talált már. Szeptember első felében még asztali számítógépeket és további füzetcsomagokat juttat el a Szeretetszolgálat a rászoruló diákok számára.

„A beérkezett tárgyi és pénzadományok összértéke megközelíti a nyolcmillió forintot. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan megmozdultak és támogatták „Radírozzuk ki a különbséget!” elnevezésű tanévkezdést segítő adománygyűjtésünket. Hálásan köszönjük.” – mondta el Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese.

A Magyar Református Szeretetszolgálat szeptemberben a Nyilasi Misi Ösztöndíj Programjának támogatására hirdet adománygyűjtést.

Fotó: Lucski Zsófia