5,6 millió forint gyűlt össze a keszthelyi tűzvészben otthon nélkül maradt református családnak. A Magyar Református Szeretetszolgálat emellett építőanyaggal és az ingóságok pótlásában is segített.

Június 1-jén kiégett és teljesen lakhatatlanná vált egy tizenkét lakásos társasház Keszthelyen. E tragikus esemény következtében többek között Henter Lóránt keszthelyi református kántor családjának otthona is megsemmisült. Odaveszett egy egész élet munkája, megélhetésének létszükségletű eszközei, de – hála Istennek – emberéletben nem esett kár. A Keszthelyi Református Egyházközség azonnal segítséget ajánlott az átmeneti lakhatás megoldásában, valamint gyorssegélyben részesítette a református családot, melyhez a Dunántúli Református Egyházkerület és a Magyar Református Szeretetszolgálat is hozzájárult kuratóriumi keretéből 200-200 ezer forinttal. Mindezek mellett bankszámlaszámán és az adomany.jobbadni.hu oldalon adománygyűjtést is indított a szervezet, melyre 3,4 millió forint érkezett. A gyűjtéshez 2 millió forinttal a Karitatív Tanács is hozzájárult.

Az országos adománygyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat alsóörsi irodája kezdeményezte. A Mapei jóvoltából szárítóvakolatot, glettet és falfestéket is eljuttatott a bajba jutott családnak, és az ingóságok pótlásában is szerepet vállalt az MRSZ dunántúli egysége: egy használt mosógépet és mosogatógépet is átadott. A tárgyi adományok összértéke meghaladja a félmillió forintot.

Hálás szívvel köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult adományával a nehéz helyzetbe került keszthelyi testvérünk életének újrakezdéséhez! Ha a későbbiekben felmerül még valamilyen szükséglet, jelezni fogjuk adományozóink felé, mivel tudjuk még segíteni a keszthelyi kántort és családját. Isten áldása kísérje a család talpraállását és újrakezdését!