Ötödik alkalommal hirdeti meg karácsonyi Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az adományozók idén 1358 nélkülözésben élő gyermek kívánságát válthatják valóra az áhított ajándék megvásárlásával, melyeket végül a szülők adhatnak át karácsonyi meglepetésként gyermeküknek. A kívánságok teljesítésére egy hónap áll rendelkezésre.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2019-ben hívta életre a Kívánságlista programot, és az elmúlt években már közel 7000 gyermek álmát sikerült valóra váltani az adományozók segítségével. A Kívánságlista lényege, hogy az adományozók megismerhetik a támogatott gyermekek konkrét karácsonyi álmait, melyeket az alapítvány munkatársai titokban, játékos foglalkozásokon vagy a szülőket bevonva gyűjtöttek össze. A Kívánságlista oldalán közzétett kéréseket az adományozók kétféleképpen teljesíthetik: vagy az ajándékot vásárolják meg és juttatják el a Magyar Református Szeretetszolgálat irodájába, vagy pedig a játék árát utalják el a karitatív szervezetnek, a beérkező összegből pedig az alapítvány munkatársai szerzik be a karácsonyi kívánságokat. A program szépsége, hogy karácsonykor a család közösségében maradhat mégis az ajándékozás öröme, hiszen a beérkező kívánságokat nem a gyermekeknek, hanem a szüleiknek adják át az MRSZ munkatársai.

Az idén közzétett 1358 kívánság között – amely szám egyben a Magyar Református Szeretetszolgálat adományvonalának hívószáma – megtalálhatóak gyermekkönyvek, sporteszközök, kisautók és babák, azonban számos szívszorító történettel és kéréssel is találkozhatnak az oldal látogatói: több gyermek kért meleg csizmát, téli kabátot vagy alapvető tisztálkodási szereket, melyeket szüleik nem tudnának megvásárolni nekik.

Az 1358 gyermek álmát összegyűjtő Kívánságlista már megtalálható a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon, melyeket 2023. október 20. és november 20. között lehet teljesíteni az ajándékok megvásárlásával vagy az összeg felajánlásával.

A Kívánságlistával párhuzamosan másik két adománygyűjtést is indított a Magyar Református Szeretetszolgálat az adventi időszakot megelőzően: a tartós élelmiszereket Szeretetdobozokban, a határon túli gyermekek számára pedig használt játékokat és könyveket gyűjtenek Nyilas Misi Pakk néven cipősdobozokban, melyeket még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulókhoz.