A Jobb adni gálán befolyt több mint 5 millió forinttal mélyszegénységben élő családokat támogat a szervezet.

Az adventi időszak a várakozás öröméről szól. Elcsendesedünk, és lelkünket ünneplőbe öltöztetjük, így készülve a karácsonyra. Eltervezzük, hogy mivel ajándékozzuk meg szeretteinket, és sorba vesszük saját vágyainkat is. Azonban sokaknak az ünnepi időszak nem a felhőtlen pillanatokról, hanem a nélkülözésről szól. Miattuk rendezett jótékonysági gálaestet a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A rendezvény egyik kiemelt támogatója, a lenyűgöző szépségű Marriott Hotel szolgált a gála helyszínéül, ahol egyházi intézmények vezetői és dolgozói, a Magyar Református Szeretetszolgálat különféle programjaihoz kötődő partnerek, valamint a támogató cégek képviselői gyűltek össze. A gálaest a rendezvény fővédnökeinek köszöntőjével vette kezdetét. Balog Zoltán református lelkipásztor, miniszterelnöki biztos az önkéntesség szerepére hívta fel a hallgatóság figyelmét. Szent Ágoston szavaival méltatta a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját: „Augustinus azt mondja: Szeress, és tégy, amit akarsz! A Magyar Református Szeretetszolgálat pedig azon munkálkodik nap mint nap, hogy megmutassa számunkra, hogy miként tudunk jól segíteni. Ezért inkább úgy mondanám, hogy: Szeress, és tedd, amit az MRSZ javasol!”

Az est világi fővédnökeként Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy felelősséget kell vállalnunk az elesettekért, és minden tőlünk telhető módon segíteni őket. Ezen gondolatok mentén esett a választásuk Balog Zoltán fővédnök társával a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Programjára, melyet félmillió forinttal támogattak.

A gálaest egyben egy jelentős mérföldkövet is jelentett a Szeretetszolgálat életében: félúthoz érkezett a Mentő Mackó program, melynek keretében a tízezredik plüssmackót Oláh István kuratóriumi elnök, Juhász Márton ügyvezető igazgató, Berkesi Judit Jószolgálati-nagykövet, valamint a programot támogató cégek vezetői közösen adták át dr. Csató Gábornak, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának. Dr. Csató Gábor elmesélte: a programnak köszönhetően idén már több ezer beteg kisgyermek megfeledkezhetett néhány pillanatig az őt ért traumáról, és helyette csupán amiatt kellett aggódniuk, nehogy a mentőautóban maradjon plüssmackójuk.

Az est folytatásában a rendezvény műsorvezetője, Gundel Takács Gábor sorra szólította színpadra a kiváló előadóművészeket: Malek Andrea énekesnő zeneszerző édesapjával, Malek Miklóssal közösen kápráztatta el a közönséget, Novák Péter gitárral kísérte énekét, majd a nevetésről Sulyok Péter humorista gondoskodott. A vacsora közben a résztvevők megismerkedhettek a Szeretetdoboz-Kívánságlista programmal, melynek keretében mélyszegénységben élő gyermekek kívánságait válthatták valóra. A gálaesten bemutatott 200 kívánság között sportcipő, pecabot és téli csizma is szerepelt – az est végére pedig mindegyik kívánság gazdára talált.

A rendezvény zárásaként óriási sikernek örvendett a jótékonysági aukció: sport relikviákra és bor kuriózumokra licitálhattak a résztvevők. Legértékesebb nyereményként az a sakktábla kelt el, melyet Lékó Péter és Vladimir Kramnik használt a 2004. évi sakk világbajnokságon, de dedikált stoplis cipő, a 2019-es női Bajnokok Ligája-döntő hivatalos labdája és a Heimann Pincészet Barbár csúcsbora is szerepelt az elárverezett nyeremények között.

A Jobb adni gálaesten 5.402.000 forint folyt be. Több cég is támogatta a gála létrejöttét, úgy mint a Heimann Családi Birtok, Lizzie Card, Pályáznék.com Kft, No Roaming Kft., Krausz 99 Kft., ÁBK Trade Kft., Kőrös Tej Kft., RVI Management Kft., Inter Business Kft., Triplex Targo Kft. Hála a nagylelkű támogatóknak és vendégeknek, igazolást nyertek a Szentírás szavai: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.”