Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramra. A Magyar Református Szeretetszolgálat november 15-ig várja a tehetséges, ugyanakkor nehéz anyagi körülmények között nevelkedő gyerekek jelentkezését a legyenfolytatas.jobbadni.hu oldalon.

A tehetség kincs! – ez a Magyar Református Szeretetszolgálat ösztöndíjprogramjának jelmondata. A tehetség kibontakoztatásához azonban nem elég a kitartó, szorgalmas munka, gyakran külső segítségre, támogatásra is szükség van hozzá. Az iskolai különórák, a megfelelő eszközök beszerzése, a versenyek nevezési díjai ugyanis komoly költséget jelentenek, melyeket nem minden család engedhet meg magának. Ebben a helyzetben nyújt támogatást a Nyilas Misi Ösztöndíj.

Az évente meghirdetett pályázatra olyan magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő 5-12. évfolyamos diákok jelentkezhettek, akik valamely művészeti ágban, sportban vagy természettudományban, bölcsésztudományban kiemelkedően tehetségesek, de szociálisan hátrányos helyzetűek. Az anyagi támogatáson túl mentorok is segítik a résztvevő diákokat tehetségük kibontakoztatásában a Nyilas Misi Újratöltve-program keretében belül, és többek között a tudatos pénzügyi gazdálkodás és a karrierépítés mikéntjeit is megtanítják az ösztöndíjasoknak.

A jelentkezés határidőt meghosszabbítottuk, így november 15-ig lehet még pályázatot beadni a https://legyenfolytatas.jobbadni.hu/  oldalon keresztül. A beadott pályázatok közül egy szakmai zsűri választja ki a 2020/21-es évad támogatott tehetségeit. A programban résztvevő fiatalok 10 hónapon keresztül, havi 10 ezer forint támogatást kapnak, és tehetségük kibontakoztatásában egy választott mentor is segítségükre van.

Ha valaki anyagilag szeretné támogatni a rászoruló tehetségeket megteheti az Alapítvány 10702019-85008898-51100005-ös bankszámlaszámán (KÖZLEMÉNY: Ösztöndíj) vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.

A Nyilas Misi Ösztöndíj Programban indulása óta 365 diák vett részt, akik összesen 26,5 millió forint támogatásban részesültek.