Kedves Érdeklődő!

2022 az Ifjúság Európai Éve lesz, melyhez kapcsolódóan a Magyar Református Szeretetszolgálat “Dobj, dönts, válassz!” pénzügyi tudatosságot fejlesztő óriás társasjátékával indul országos turnéra. Játssz Te is a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány óriás társasjátékával! Alapíts családot és küzdj meg a mindennapok nehézségeivel!

Ajánljuk mindazoknak, akiket érdekel, hogyan lehet eltartani egy családot, milyen döntéseket kell meghozni annak érdekében, hogy elkerüljük az adósságokat, és szeretnének szert tenni pénzügyi tudatosságra. A játék egy család gazdálkodását modellezi a maga bevételeivel, kiadásaival és döntéseivel együtt. Egy kör a pályán egy hónapot mintáz, a következő körben új hónap kezdődik, fizetéssel és természetesen újra a fizetnivalókkal együtt. A játékot szerencsekártyák és életszerű feladatok, helyzetek, mezők teszik színessé. A játék érdekessége, hogy egyes mezők lehetőséget adnak a játékosnak, hogy döntsön, válasszon, míg más mezők kötelezően életbe lépnek.

Az ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő programunk a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósul meg.

 

A játékok lebonyolításához önkénteseket keresünk, továbbá várjuk középiskolák jelentkezését, akik szeretnék diákjaik számára megadni a játék élményét és a tanulás lehetőségét! A foglalkozásokra elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Csongrád-Csanád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megyékből, valamint Budapestről várunk jelentkezőket, de lehetőségünk és kapacitásunk szerint felkeressük a többi megyéből érkező jelentkezőket is.

Amennyiben iskoláját/osztályát szeretné regisztrálni, az alábbi LINKEN várjuk jelentkezését!
A foglalkozást elsősorban 7-12. évfolyamos diákoknak ajánljuk. A játékhoz az ideális létszám 20-30 fő, időtartama kb. 90 perc. A foglalkozást ingyenesen biztosítjuk az iskolák számára, külön technikai igény nem merül fel, csupán helyszínre (tanterem vagy tornaterem) van szükségünk.

Játékmester szeretnél lenni? Jelentkezz önkéntesnek!

Óriás társasjátékunkhoz keresünk játékvezetőket, segítőket munkatársaink mellé. A jelentkezőknek egy rövid felkészítést tartunk január folyamán, mely után tudnak velünk jönni az egyes helyszínekre. Elsősorban Budapest, Debrecen és Miskolc/Ózd környékéről várjuk a jelentkezőket. Januártól június végéig számítunk az önkéntesekre, heti vagy ritkább rendszerességgel, a foglalkozások időpontjait a későbbiekben egyeztetjük. Jelentkezni január 5-ig lehet az onkentes@jobbadni.hu e-mail címen keresztül!