Közös gyűjtést indított a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat a Baranya megyei jégverés károsultjainak megsegítésére.

Pusztító jégvihar csapott le több Baranya megyei településre péntek délután. Több száz lakóház, valamint templomok, parókiák is súlyosan megsérültek, számos családnak veszélybe került a lakhatása. A református egyház elnöksége együttérez a vihar károsultjaival, és a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével azonnali gyűjtést indít a rászoruló családoknak és a kárt szenvedett református közösségeknek. A felmérések még zajlanak, de az már biztos, hogy teljes cserére szorul a kákicsi Kiss Géza emlékház teteje, súlyosan megsérült a sellyei templom és parókia, valamint a drávaiványi fakazettás templom. Az egyházkerületek és az egyházmegyék azonnali gyorssegélyt adnak a református egyházközségeknek.

Szeretetszolgálatunk felekezetre való tekintet nélkül segít a jégvihar miatt bajba jutottaknak. A károk elhárításához azonban szükség van az összefogásra, ezért kérjük, hogy aki teheti, támogassa a rászorulókat.

Adománygyűjtésünkhöz az adomany.jobbadni.hu oldalon, illetve 10702019-85008898-51100005 ös bankszámlaszámon keresztül lehet csatlakozni. Kérjük, a közlemény rovatba írja be, hogy „jégkár”.

A Sellyei Református Egyházközség hálával fogadja az építkezésből vagy felújításból visszamaradt cserepeket is, amelyeket a környékbeli családok házai, valamint az egyházi épületek javítására használnak fel.

Mint ismeretes pusztító vihar csapott le Baranya megye déli részére péntek délután, eddig több mint háromszáz sérült házról érkezett bejelentés. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) eddigi adatai szerint Sellyén 245, Drávaiványin 61, Okorágon pedig 21 épületben keletkezett kár. A Baranya megyei Sellyén több tucat ingatlan teteje sérült meg a viharos szél, illetve a jégeső következtében.