December 14-én, Halápon a helyi iskolaépületben, december 16-án pedig Nagycserén, a református imaház udvarán várták a rászorulókat, akik mintegy ötezer forint értékű tartósélelmiszer csomagot vehettek át, valamint ruhákat válogathattak maguknak. „Néhány évvel korábban, a rendőrség kezdeményezésére jött létre ez az alkalom. Együtt felkerestük a tanyákon élő rászorulókat és tartósélelmiszereket vittünk nekik. Ma már inkább mi várjuk a tanyákon élőket egy találkozásra, hogy együtt legyünk, együtt ünnepeljünk. A nap vezérigéjének a Példabeszédek könyvének 19. részéből a 17. verset választottuk: „Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét”, s ennek alapján szolgálunk ma közösen” – hangsúlyozta ifj. Jenei Zoltán helyi lelkipásztor, aki szerint nagyon fontos az is, hogy az itt élők ezen a napon találkozhatnak az adott szervezetek képviselőivel, szakembereivel, akikkel beszélgethetnek a problémáikról, s segítséget kérhetnek.

A program megszervezésében és lebonyolításában több segíteni szándékozó szervezet és személy is rész vett.

A halápi alkalomra Kiss Ábel, a Dorcas Aid Hungary ügyvezetője ajánlott fel ötven darab tartósélelmiszert tartalmazó „kék-vödröt”, melyet a gyülekezet és a többi támogató által felajánlott karácsonyi csomaggal adtak át a családok részére. Nagycserén a Magyar Református Szeretetszolgálat képviseletében Dr. Kocsis Attila programigazgató, az MRSZ debreceni irodavezetője hatvanélelmiszercsomagot adott át az egyházközség felajánlásával együtt, a Nyírerő Zrt. karácsonyfákat, míg a Zrínyi Vadásztársaság nevében Both Tibor és barátai a helyszínen főzött meleg-étellel tették még emelkedettebbé a napot.

 

Együttműködő partnerek: Magyar Református Szeretetszolgálat, DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja, helyi önkormányzati képviselők, rendőrség, polgárőrség,  mezőőrség, Biblia Szövetség, Zrínyi Vadásztársaság, Nyírerdő Zrt., Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület, Víg Vándor Alapítvány, Kortárs Szalon Kulturális Alapítvány, Dorcas Aid Hungary, Dr. Czifra Árpád helyi háziorvos és Sajtos Szilárd százados, debreceni katonai lelkész.

 

Forrás: ttre.hu