ONLINE BANKKÁRTYÁS ADOMÁNYOZÁS: https://adomany.jobbadni.hu/kampanyok/38

BANKSZÁMLASZÁM: CIB 10702019-85008898-51100005

IBAN: HU67 1070 2019 8500 8898 5110 0005

Több mint 10 tonna tartósélelmiszer átjuttatása a határon, száznál is több menekülő számára szálláshely biztosítása, folyamatos jelenlét a határátkelőhelyeken, ezernél is több önkéntes jelentkező koordinálása országszerte – az ukrán-orosz háborús konfliktus első két napjában így segített a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat elsők között mozgósította munkatársait és önkénteseit, hogy azonnal segítséget nyújthasson a fegyveres harcoktól szenvedők számára. Már csütörtök kora reggel útnak indította első élelmiszersegélyét az ukrán-magyar határ felé a karitatív szervezet, azóta pedig több mint 10 tonna tartósélelmiszert juttattak célba az MRSZ munkatársai közel 8 millió forint értékben.

Csütörtök délutántól kezdve folyamatosan fogadják a menekülőket a fővárosban a Nyugati pályaudvaron, valamint a debreceni vasútállomáson. Az MRSZ munkatársai többek között segítenek összekötni az érkezőket a szállítási szolgálatot vállaló önkéntesekkel, valamint szükség esetén átmeneti szálláshelyre juttatják el a menekülőket – ezzel a lehetőséggel már közel százan éltek a háború első két napjában.

A Magyar Református Szeretetszolgálat péntek óta a határon is jelen van segítőivel: Záhonyban fogadják az Ukrajnából menekülőket, számukra a helyszínen élelmet, teát és ivóvizet biztosítanak, segítenek a tolmácsolásban, valamint elszállítják a közelben lévő menedékhelyekre vagy tömegközlekedési csomópontokra az érkezőket. Záhony mellett a beregsurányi és lónyai határátkelőhelyen is szolgálatot vállalt már az MRSZ egy-egy csapata, a határközeli gelénesi raktárba pedig folyamatosan érkeznek a segélycsomagok az ország több pontjáról, hogy bármelyik pillanatban indulásra készen álljanak a határ felé a Szeretetszolgálat újabb adományokat szállító járművei.

A szervezet ezzel párhuzamosan országos adománygyűjtésbe kezdett a rászorulók megsegítésére. Az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül lehet támogatni a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját. Azok, akik közvetlen utalással segítenének, a CIB Banknál vezetett folyószámlára küldhetnek felajánlást: CIB 10702019-85008898-51100005 (A közlemény rovatba kérik beírni: Adomány – Nemzeti Összefogás). Az adománygyűjtés meghirdetése óta már több mint 24 millió forint érkezett be a Magyar Református Szeretetszolgálathoz.

(Kiemelt kép: Magyar Református Szeretetszolgálat / Csordás Ádám)