Országos adománygyűjtést hirdet március 1-31. között a Magyar Református Szeretetszolgálat. Tartós élelmiszerekkel, valamint anyagi hozzájárulással is lehet támogatni az Alapítvány húsvéti programját, amivel 400 család helyzetén szeretnénk segíteni.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a veszélyhelyzet idején is azon dolgozik, hogy minél több rászoruló számára tudjon segítséget nyújtani a mindennapokban. A feltámadás ünnepéhez közeledve 400 családot szeretne támogatni az alapítvány tartósélelmiszerekből álló csomagokkal. A koronavírus harmadik hullámának gyors terjedése miatt az alapítvány arra buzdít mindenkit, hogy lehetőség szerint online, banki átutalással járuljon hozzá a gyűjtéshez, ezzel is csökkentve a személyes találkozások számát. Ha valaki mégis személyesen szeretne élelmiszert vásárolni a nélkülözőknek, a Szeretetszolgálat irodáiba eljuttathatja adományát.

Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy húsvétkor is tartósélelmiszer-csomagokkal segítjük a rászorulókat. Fontos számunkra, hogy ne csak kampányszerűen támogassuk a nehéz körülmények között élőket, hanem folyamatos segítséget nyújthassunk számukra. Azok, akik hozzánk fordulnak kérésükkel, nemcsak adventkor szenvednek szükséget, a tavaszi időszakban ugyanúgy nagy hasznát veszik az élelmiszercsomagnak.” – ismertette a program célját Győri-Simon Annamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatvezetője.

Az adományokat ezúttal is a jól ismert Szeretetdobozokba gyűjti az alapítvány. A csomagokba liszt, cukor, olaj, száraztészta, fűszer, tea, kávé és kakaó is kerülhet, de nagy szükség mutatkozik a különböző mentes (cukor-vagy gluténmentes) termékekre is. Az alapítvány kiemelte, hogy az adományok megvásárlása során fordítsunk figyelmet arra, hogy legalább fél éves szavatosságú termékek kerüljenek a csomagba. A tárgyi adományok a Szeretetszolgálat irodáiban adhatóak le személyesen, előzetes telefonos egyeztetést követően. Az alapítvány felhívta azonban a figyelmet arra, hogy a személyes találkozások számának csökkentése érdekében tetszőleges összeg felajánlásával is lehet támogatni a húsvéti gyűjtést az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.