A feltámadás ünnepéhez közeledve kiemelten fontosnak tartjuk, hogy segítsük a nehéz helyzetben élőket. A rászorulók nemcsak az adventi időszakban szorulnak támogatásra, hanem egész évben szükségük van az adományokra. Éppen ezért több adományosztást is szerveztünk az elmúlt hetekben Hajdú-Bihar megyében, hogy a környéken élő, nélkülöző családokat és időseket segíthessük.

2019. március 21-én Debrecenben, a Nagysándor-telepen 55 tartós élelmiszercsomagot, valamint közel 400 kiló ruhaneműt osztottunk szét. Segítségünkre volt Iszlai Endre, a Nagysándor-telepi Református Egyházközség lelkipásztora is, aki gondoskodott arról, hogy a csomagok valóban azokhoz a lakosokhoz jussanak el, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Április 5-én a Debrecentől mintegy 30 kilométerre található Bagamérra utaztunk, ahol újabb 55 család számára nyújthattunk segítséget. A helyi Református Egyházközség és Roma Önkormányzat segített az adományozottak elérésében, akik számára szintén élelmiszercsomagot és ruhaneműt adhattunk át, közel félmillió forint értékben.

A Hajdú-Bihar megyei húsvéti adományosztások sorozata Debrecenben zárult. Nagyhét szerdáján, április 17-én a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjének udvarán 90 nélkülözőt tartós élelmiszercsomaggal és Béres Cseppel támogattunk, valamint kis szeretetvendégségre is invitáltuk őket, ahol szendvicseket és forró teát készítettek munkatársaink és önkénteseink.

Az alkalmon részt vett Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is, aki így fogalmazott: „A húsvét ünnepe már csak a nevéből eredően is egy kicsit gazdagabb kell legyen, mint amit önállóan elő tudnak állítani ezek az embertársaink. A Szeretetszolgálattal arra gondoltunk, hogy gazdagítsuk meg az ő húsvétjukat, legyen ez tényleg örömünnep, az élet ünnepe, hiszen Jézus Krisztus feltámadása ezt hozta el nekünk.”

Hajdú-Bihar mellett Csongrád megyében is zajlottak húsvéti adományosztások: a húsvétot megelőző hétvégéken három városban – Makón, Hódmezővásárhelyen és Szegeden – gyűjtöttek tartós élelmiszereket, melyeket a Nagyhéten eljuttattak a nélkülözők számára.