Március 21-től a Nyugati- és a Keleti-pályaudvaron megszűnnek ellátási helyszíneink, és mostantól – a többi karitatív szervezettel közösen – a BOK Sportcsarnokban kialakított segítségnyújtó helyen szolgálnak az MRSZ „zöld angyalai”.
A Nyugati és Keleti pályaudvaron március 21-től megszűnik az Ukrajnából a háború elől menekülők ellátása, helyette a Fővárosi Védelmi Bizottság tranzitvárót alakít ki a menekülők számára, melynek a BOK Sportcsarnok szolgál helyszínéül.

A változás oka, hogy felkészüljön az ország a jelenleginél is nagyobb méretű menekülthullám kezelésére, valamint hogy nagyobb térben, magasabb színvonalon és méltóbb körülmények között történhessen segítségnyújtás a rászorulók számára. Többek között olyan térítésmentes szolgáltatásokat biztosítanak, mint a meleg váróhelyiség, tolmácsszolgáltatás, baba-mama és gyereksarok, illemhelyek, orvosi ellátás, telefontöltési lehetőség, internetelérés.

A BOK sportcsarnokban – a többi karitatív szervezettel közösen – továbbra is ott szolgálnak az MRSZ „zöld angyalai”. Természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk ezután is és mindenben a testvéreink mellett állunk.

Szeretnénk hálás köszönetünket kifejezni, hogy több mint három hete támogatjátok munkánkat adományokkal, hogy segítő pontjainkon minél több menekülő számára tudjunk ellátást biztosítani!

Mivel március 21-től megszűnnek az eddigi ellátási helyszíneink, ebből kifolyólag mostantól Budapesten adományokat kizárólag a raktárainkban tudunk fogadni.
Amire szükség van:
  1. azonnal fogyasztható, kis kiszerelésű, hűtést nem igénylő étel és ital (fél literes ásványvíz, szívószálas dobozos gyümölcslé, csomagolt croissant, müzli, édesség, keksz)
  2. tartós élelmiszer (olaj, liszt, tészta, cukor, instant levesek, instant kávé, konzervek)
  3. higiénés termékek (sampon, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, női intim termékek, pelenka, nedves törlőkendő, zsebkendő)
Ha tárgyi adománnyal szeretnél segíteni, írj a karpataljaert@jobbadni.hu e-mail címre, és kollégáink minden szükséges információval ellátnak, hogy hol és mikor tudják fogadni felajánlásod!
Ha pedig anyagi támogatást szeretnél biztosítani, hívd a 1358-as adományvonalat (minden hívás 500 forint támogatást jelent), vagy tetszőleges összeg felajánlható a https://adomany.jobbadni.hu/kampanyok/38 oldalon keresztül!
Kiemelt kép: MTI/ Balogh Zoltán

Budapest, 2022. március 21. – György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára (j2) beszédet mond a budapesti BOK csarnokban, ahol humanitárius tranzitpontot nyitott a kormány a karitatív szervezetekkel együttműködve az ukrajnai menekültek számára 2022. március 21-én. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán