A mikrobuszvásárlásra fordítandó összeg, a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálon gyűlt össze, a résztvevő református testvérek jóvoltából. Az odalátogatók nem csak pénz-, hanem élelmiszeradománnyal is hozzájárultak az intézmény működéséhez.

Az egyszeri adomány mellett, a Magyar Református Szeretetszolgálat heti rendszerességgel is támogatja ruhával, élelmiszerekkel és gyógyszerekkel a nélkülöző családokat.

Az önfenntartó gyermekotthonban 60 leánygyermeket nevelnek és tartanak fenn támogatásokból. Az ukrán állam sem jelenleg, sem korábban nem támogatta az otthont, így a holland reformátusok rendszeres támogatása mellett, a három millió forintnyi adomány óriási segítséget jelentett. A pénzt mikrobuszvásárlásra fordítják, ami segítséget nyújt majd a mozgáskorlátozott, illetve fogyatékkal élő gyermekek szállításában.

Juhász Márton, ügyvezető igazgató elmondása szerint több, mint félmillió forint értékben hoztak élelmiszeradományt az otthon részére. Illetve, azt is elmondta, hogy további segítségnyújtásként, a nagydobronyi romatelepre is ellátogattak, jelentős élelmiszeradományt adva át az ott élő nélkülözőknek.

Hogyan támogathatja Ön is kárpátaljai missziónkat?