A Magyar Református Szeretetszolgálat hajléktalanmissziójához csatlakozott Novák Katalin köztársasági elnök: december 6-án a karitatív szervezet székházában közösen készítettek háromszáz darab adománycsomagot a szeretetszolgálat munkatársaival és önkénteseivel, majd a Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tiszta Forrás Alapítvány Református Hajléktalanmisszióhoz látogattak el.

 Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója elmondta a közös segítségnyújtás hátteréről: „Az év minden napján felelősséggel tartozunk azokért, akiket ránk bízott az Úr. Karácsony közeledtével a szívekben melegség van, de közben az év leghidegebb napjai vesznek minket körbe, így gondolnunk kell azokra az embertársainkra, akik az utcán élnek.”

A küldöttség közösen érkezett a Tiszta Forrás Alapítvány Református Hajléktalanmissziójához: Novák Katalin köztársasági elnök forró teát, szendvicset, saját készítésű sós süteményt osztott a testvéreknek, majd átadták az adománycsomagokat, amelyekbe különböző konzervek, sós harapnivalók és immunerősítő készítmények is kerültek.

Márkus Gábor lelkipásztor szolgált áhítattal a hajléktalanmisszió ellátottjaival közös bibliaórán. „Az áldás lényege, hogy amit vállaltam, hogy megteszek, abban örömömet is lelem. Az öröm pedig onnan felülről jön, a mi Urunk láttatja meg, mi az öröm” – helyezte a hallgatóság szívére.

Novák Katalin is köszöntötte a jelenlévőket: „Nincs különbség közöttünk. Amikor az előbb itt ültünk, és közösen mondtuk el az Úri imádságot, pontosan egyformák voltunk mindannyian. Egy bátorító pillantással, egy mosollyal tudunk adni valamit a másiknak. Hoztunk sok enni- és innivalót, de leginkább ezt a pillantást szeretném most Önöknek adni, és ezt a pillantást szeretném mindannyiuk részéről hazavinni” – emelte ki.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a téli hónapokban Kárpát-medence-szerte több mint tízezer nehéz körülmények között élő rászorulót szeretne támogatni különféle programjain keresztül. Kívánságlistájukkal valóra váltották 1358 gyermek karácsonyi álmát, legalább 4000

Nyilas Misi Pakk cipősdobozt juttatnak el decemberben hazánkban nevelőszülőknél élő, valamint határon túli gyermekekhez, a Szeretetdobozokban pedig várhatóan 6000 család és idős testvér számára biztosít tartós élelmiszereket az alapítvány. A téli krízisidőszakban továbbá 125 család számára adományoz tüzelőt az otthon melegének biztosítására a karitatív szervezet, de nem feledkeznek meg az utcán élőkről sem: melegétel osztásokkal, élelmiszercsomagokkal, teajárattal segíti a leghidegebb napokon a hajléktalanokat a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat rászorulókért végzett szolgálatához bárki hozzájárulhat a 1358-as adományvonal hívásával, vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.