Adományokkal segíti a csíksomlyói tűz miatt otthontalanná vált családokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az alapítvány delegációja ma koradélután érkezik a helyszínre.

Mint ismeretes, tűz ütött ki csütörtök este a székelyföldi Csíkszeredában, Csíksomlyó városrész egyik szegregátumában. A többnyire romák által lakott részen húsz ház vált a lángok martalékává. A negyed hajléktalanná vált lakosainak egy része rokonokhoz menekült, 252 személyt – köztük 141 gyermeket – a helyi hatóságok az Erőss Zsolt Sportcsarnokban szállásoltak el ideiglenesen.

A Magyar Református Szeretetszolgálat szombat reggel egymillió forint értékű segélyszállítmányt indított a térségbe, hogy segítséget nyújtson a bajbajutott embereknek. Az adománycsomag hatvan gazdagon megtöltött, tíz napra elegendő élelmiszert tartalmazó Szeretetdobozt, gyerekruhákat, pelenkákat, párnákat, szivacsokat, játékokat és tanszereket tartalmaz. Az Alapítvány gondolt a vírushelyzetre is, és 4000 szájmaszkot és higiénés csomagokat is küld a bajbajutottaknak.

„Szeretetszolgálatunk fő segítségnyújtási területe a Kárpát-medence, így mikor meghallottuk, hogy mi történt, nem volt kérdés, hogy segítünk, amiben csak tudunk.” – mondta el Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. „Mivel a bajbajutottak nagy része gyermek, a segélycsomagok összeállítása során külön figyelmet fordítottunk az ő igényeikre, illetve szem előtt tartottuk a vírushelyzetet is, így higiéniai cikkek és maszkok is kerültek a csomagba.” – tette hozzá az ügyvezető.

 Fotók: Lucski Zsófia