Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy Debrecenben a Péterfia utcán időről-időre adományokat oszt a Magyar Református Szeretetszolgálat, legyen szó akár tartós élelmiszercsomagról, tanszer- vagy ruhaadományról. Az idei évben azonban a világjárvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet nem tette lehetővé a segítségnyújtást ilyen formában. Habár a Szeretetszolgálat a kijárási korlátozás idején is szünet nélkül végezte munkáját, és személyenként, egyesével juttatta el adományait a nélkülözők számára, a veszélyhelyzet elmúltával idén először ismét a Reménysugár udvarán fogadtuk a rászorulókat 2020. július 28-án.   

Száz nehéz helyzetben lévő debreceni lakos gyűlt össze július 28-án délután a debreceni Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjének udvarán. A Magyar Református Szeretetszolgálat tartós élelmiszerekkel és immunerősítő készítményekkel, a Debreceni Karitatív Testület pedig egy-egy tál melegétellel támogatta a rászorulókat.

Oláh István, Szeretetszolgálatunk kuratóriumi elnöke kifejtette, hogy az adománycsomagok tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket egyaránt tartalmaznak, melyek legalább egy hétre elegendőek egy család számára. Ahogy elmondta, az adományozottak között olyan családok is szerepelnek, akik a világjárvány miatt veszítették el munkájukat és kerültek nehéz anyagi helyzetbe. Hangsúlyozta: habár egy tökéletes világban nem szenvedne senki sem hiányt, de ebben a jelenvaló világban is sokan tesznek azért, hogy segíteni tudjanak, de a legnagyobb segítséget Isten nyújtja számunkra, aki minden imánkat és kérésünket meghallgatja.

Széles Diána, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere az elővigyázatosságra hívta fel a figyelmet: „Debrecen Önkormányzata és Karitatív Testülete a veszélyhelyzet idején is megtett, és most is mindent megtesz annak érdekében, hogy akik hozzánk fordulnak segítségért, azoknak tudjunk támogatást nyújtani. Mi cserébe annyit kérünk, hogy vigyázzunk egymásra! Hordjuk a maszkot, figyeljünk a védőtávolságra, hiszen csak együtt sikerülhet megfékezni a járvány terjedését.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke köszönetet mondott a Magyar Református Szeretetszolgálatnak azért, hogy a veszélyhelyzet idején is végezte segítő tevékenységét, most pedig a szabályokat szem előtt tartva megszervezte ezt a délutánt, hogy közösen száz család és idős számára támogatást nyújthatnak a szervezetek.

Az adományok átadása előtt közös imádságban könyörögtünk azokért, akik segítségre szorulnak, és hálát adtunk Istennek, amiért a támogatók, adományozók szívére helyezte a segítségnyújtás fontosságát, aminek köszönhetően az adományok célba juthattak a debreceni lakosok körében.