Mostantól a Kőhalmi Református Egyházközség és Szórványdiákotthon szerződött partnerként vesz részt az MRSZ munkájában, az Alapítvány erdélyi feladatait helyi önkéntesek bevonásával fogják végezni. Az új iroda elsődleges feladata az adománygyűjtés, valamint az adományok kiosztásának koordinálása.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai Nagytiszteletű Szilágyi Zoltánnal, a Kőhalmi Református Egyházközség lelkipásztorával.

A Magyar Református Szeretetszolgálat magyarországi irodáiból heti rendszerességgel juttat el adományokat az erdélyi, kárpátaljai és délvidéki rászorulóknak, így évente több ezer határon túli családot támogatnak.

Ebben a munkában nélkülözhetetlen a határon túli lelkipásztorok, gyülekezetek és önkéntesek támogató hozzáállása. Helyiként ők ismerik leginkább a közelükben élő rászorulókat, tudják, hogy miben szenvednek hiányt, és az adományok célba juttatásában is nagy szükség van szolgálatukra.

Az erdélyi iroda megnyitójának hétvégéjén egyúttal közel kétmillió forint értékű adományt vittek magukkal a Szeretetszolgálat munkatársai, mellyel a kommandói, valamint a kőhalmi gyülekezet rászorulóit segíthették.

A Brassói Református Egyházmegye presbiteri gyűlésén Juhász Márton, az Alapítvány ügyvezető igazgatója így nyilatkozott az új irodáról: „A Kőhalmi Református Egyházközség által fenntartott irodával kettős célunk van. Egyrészt szeretnénk megerősíteni az itt élő magyarságot, és biztosítani őket arról, hogy számíthatnak ránk, magyarországi testvéreikre és a Magyar Református Szeretetszolgálatra. Másrészt szeretnénk, ha az itt élő román és magyar lakosság békés együttélését is elősegíthetnénk, hiszen az adományokkal azokat kívánjuk támogatni, akiknek szükségük van rá, tekintet nélkül nemzeti vagy vallási hovatartozásra.”