Házi készítésű mézet, különböző lekvárokat, kerámiát, zöldségeket és gyümölcsöket kínáltak az árusok és szabolcsi almával is kedveskedtek a vásárlóknak. A református szeretetszolgálat 2013-ban indult piaca egyre népszerűbb lett, egy-egy vásáron akár 400 érdeklődő is megfordulhat.
Havasi Andrea a Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni irodájának munkatársa az Európa Rádiónak elmondta, hogy az ez évi első vásáron csaknem 20 árus volt jelen. A piac célja továbbra is többek között az, hogy megszervezze a termelők és fogyasztók találkozását. Az egyház nem gazdálkodni akar, hanem kapcsolatokat szeretne építeni, amelyek arra szolgálnak, hogy közvetlenül a fogyasztóhoz jusson el a jó minőségű magyar áru.
A piacon kolbászvásárt is tartottak, a tavalyihoz hasonlóan a mikepércsi és a hajdúbagosi gyülekezetek kolbász adománya révén, aminek a bevételét az MRSZ vetőmag programjának támogatására fordítják.
A következő vásárt március 19-én tartják, szintén a debreceni Széchenyi-kerti református templom udvarán, 8 és 12 óra között.

Forrás: www.ttre.hu