Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. A két szervezet a digitalizáció, a mentorálás, a tehetséggondozás területén fűzi szorosabbra a kapcsolatot. Az intézmény nagy mennyiségű fertőtlenítőszer adományban is részesült a Caola Zrt. felajánlásának köszönhetően.

A Magyar Református Szeretetszolgálat folyamatosan törekszik arra, hogy ne csak átmeneti segítséget tudjon nyújtani a nehéz körülmények között élő gyermekek és családok számára, hanem olyan hosszútávú programokba, képzésekbe is be tudják vonni az arra rászorulókat, ami valóban változást tud hozni az életükbe.

Ezen gondolatok és célkitűzések mentén keretmegállapodást kötött 2020. október 16-án a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány és az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntartásában és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai középirányításával működő Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Az együttműködés célja, hogy a valós munkaerőpiaci igényeket és általános trendeket figyelembe véve, valamint szociális területen a minőség és a hatékonyság szempontjainak szem előtt tartása mellett, az anyagi- és humánerőforrásaikat felhasználva együttműködjenek. A konkrét feladatok között szerepel a digitalizáció, a mentorálás, a tehetséggondozás, valamint szakmai előadások és rendezvények szervezése. Az együttműködő felek bíznak abban, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat látókörében lévő, nehéz anyagi körülmények között felnövő diákok számára így valóban képesek lesznek olyan segítséget nyújtani, aminek köszönhetően értékes szereplőivé válhatnak a nyílt munkaerő-piacnak.

Az együttműködés további feltétele az elméleti és gyakorlati képzések tárgyi feltételeinek biztosítása, melyek közül egyik legfontosabb napjainkban a tisztító- és fertőtlenítőszerek biztosítása. A Caola Kozmetikai és Háztartás Vegyipari Zrt. felajánlásának köszönhetően 100 liter kézfertőtlenítőszert adott át Vargáné Sántha Szilvia, Varga Mihály pénzügyminiszter úr felesége, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány önkéntese és Juhász Márton, a Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója a Szakképzési Centrum részére, melyből mind a 12 tagintézmény részesül.

Az adományt Dr. Molnárné Rénes Éva, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum kancellárja vette át, aki beszédében az összefogás fontosságát emelte ki, melyre véleménye szerint a most aláírt megállapodás és felajánlott adomány kiváló példa.

Juhász Márton, az alapítvány ügyvezető igazgatója pedig beszédében felhívta a figyelmet a Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíj Programjára, melyre még október végéig várják a rászoruló, ámde tehetséges gyermekek jelentkezését.

A Caola Zrt-t Dr. Száraz Anikó vezérigazgató-helyettes képviselte, aki felszólalásában kitért a vállalat több mint egy évszázados tapasztalatára kozmetikai, vegyipari és háztartási higiénés termékek terén, illetve felvetette a további együttműködési lehetőségét az intézménnyel.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár írásban gratulált az együttműködéshez. Ebben úgy fogalmazott: minden, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum és a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködéséhez hasonló kezdeményezés rendkívül fontos, amely az érintett szervezetek mellett nemzetünk közösségére is pozitívan hat.

 

A sajtónyilvános aláírást és átadót követően a résztvevők megtekinthették a nemrégiben felújított Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum több tanegységét.