A Magyar Református Szeretetszolgálat a Yettel Magyarország Zrt. támogatásával összesen 10 millió Forint értékben segítette a digitális szakadék csökkentését.

Az elmúlt évek során több területen is megmutatkozott a pandémia hatása, így az oktatásban is. Ezért a Yettel HiperSuli programjával összefogva pályázati alapot hirdettünk Digitális ugródeszka elnevezéssel. A második alkalommal meghirdetett pályázatra 33 intézmény jelentkezett, melyből öt iskolát- a Pécsi Református Gimnázium Nagyharsányi Általános Iskoláját, a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvodát, a Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola Sinay Miklós Tagiskoláját, az Iharosberényi Körzeti Általános Iskolát, valamint a Magy településen működő Palásti László Általános Iskola és Óvodát-támogattunk közel 10 millió Forint értékben. A tavaly ősszel kiírt pályázatra társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák jelentkezhettek.

A nyertes intézmények között összesen 21 darab notebookot és 23 darab tabletet osztottunk szét, ezzel is segítve a digitális felzárkózást, valamint a modern oktatási módszerek elterjedését. Emellett az intézmény pedagógusai 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésben is részesülnek térítésmentesen.

„A 21. században elengedhetetlenné vált a digitális eszközök ismerete és használata, és azok a gyermekek, akik a család nehéz anyagi helyzete miatt nem férnek hozzá megfelelő informatikai készülékekhez, életük sok más területén is lemaradásba kerülnek.

Ezért nagy öröm számunkra, hogy a Digitális Ugródeszka pályázaton keresztül olyan oktatási intézményeket tudunk közösen támogatni, ahol a tanulók jelentős része hátrányos helyzetből érkezik, így az iskola számukra az egyetlen színtér, ahol találkozhatnak korszerű digitális eszközökkel és elsajátíthatják ezek használatát”

mondta Nagy Gábor, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető helyettese, szociális-fejlesztési ágazatvezetője.

„Örömünkre szolgál, hogy a már második alkalommal kiírt Digitális ugródeszka pályázat ismét megmozgatta az iskolákat és az ország szinte minden térségéből kaptunk pályamunkákat. A karanténhelyzet megmutatta, hogy a digitális oktatás és tanulás ma már elengedhetetlen eleme az oktatásnak.

A pályázat során megerősítést kaptunk abban, hogy ezt a tanintézmények is felismerték és egyre nyitottabbak az új, 21.századi oktatási módszertanok bevezetésére. Fontosnak tartjuk, hogy az eszközök mellett a tanárokat digitális oktatási módszertannal is segítsük, hogy azokat integrálni tudják a napi oktatási munkába”

mondta Koren Balázs, a HiperSuli szakmai vezetője.

Hálásan köszönjük a Yettel Magyarország Zrt. támogatását, a nyertes intézményeknek pedig ezúton is gratulálunk!