Május elején a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dorcas Aid Hungary Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész közvetítésével ismét humanitárius segélyanyagokkal támogatta az Afganisztánban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) munkáját. A körülbelül félmillió forint értékben felajánlott segélyanyagok orvosi segédeszközöket – kerekes székeket, mankókat, járókereteket, orvosi steril kesztyűket, fertőtlenítő készleteket -, tisztasági eszközöket, varrógépeket és ruházati cikkeket tartalmaznak.

A segélyszállítmányként átvett anyagokat az MH PRT csoport CIMIC/PSYOPS részlegéhez (civil-katonai együttműködés; lélektani műveleti csoport) szállították ki Afganisztánba, ahol a helyi – arra rászoruló – civil lakosságot támogatják majd.

Az összegyűjtött anyagokat a MH Civil–Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ munkatársainak irányítása mellett a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Zászlóalj állományának segítségével a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredhez szállították át, ahol tárolták és előkészítették a repülőgéppel történő későbbi kiszállításra. A civil-katonai közös célokat rendkívül jól példázza ez az esemény, hiszen ugyanazon ügyért dolgoztak a civilek és a katonák.

Forrás: HM Sajtóiroda