A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagy hangsúlyt fektet a vele együttműködésbe álló önkéntes szervezetek felkészítésére és támogatására. Budapesten kiemelt kockázatúak a Dunán kialakuló árvízi események, melynek veszélyeztető hatásait sikeresen csökkenteni, illetve megelőzni a jól felkészített és együttműködésre képes szervezetek alkalmasak.

Az Igazgatóság a sikeres közös tevékenység érdekében rendszeresen tart felkészítést az önkéntes szervezetek tagjai részére. A felkészítés során műszaki kivitelezési tevékenységek (pl.: gátépítés), valamint az ott lakók életének és anyagi javainak megóvása kerül elsajátításra.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány is. Az árvízi védekezés műszaki tevékenységének kiképzésére 2019. június 1-jén (szombaton) a Margit-szigeten kerül sor, mely felkészítésre minden segíteni szándékozó, 18 év feletti önkéntest szeretettel hívunk és várunk!

 

A részvételre való jelentkezés az alábbi Google űrlap személyenkénti kitöltésével lehetséges.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVJKE5fYN2F8meOB_qma4H3kz5RicsXV4o_nV_-yTjOAAYzg/viewform?usp=sf_link

 

A jelentkezési határidő: 2019. május 29. (szerda)

A helyszínen a szervezők biztosítanak ebédet és munkaruhát.

A felkészítésen mindenki csoportokba osztva vesz részt, egy csoport 2 óra alatt teljesíti a pályát.

Mindenki, aki sikeresen teljesíti a napot, egyfajta minősítést is kap egy oklevél és egy plasztik kártya formájában. Ez azt fogja igazolni, hogy az illető árvíz esetén szakszerű segítségként bevethető.

 

További kérdés esetén keressék Simon Annamária kolléganőnket kereshetik a simon.annamaria@jobbadni.hu email címen!