A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány az adventi időszak kapujában idén is fontosnak tartotta, hogy köszönetet mondjon azoknak a támogatóknak, önkénteseknek és munkatársaknak, akik hozzájárulása nélkül nem tudná végezni adományozó tevékenységét és a rászorulók segítését.

Oláh István, az Alapítvány kuratóriumi elnöke egy, az Apostolok cselekedeteiben olvasható Igével – mely egyben a Szeretetszolgálat jelmondata – köszöntötte a megjelenteket: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.” Amint elmondta: „Mi, keresztyén emberek abból indulunk ki, hogy mindenünk, amink ebben a világban van, az adomány. Az életünk is, hiszen azt is Istenünktől kaptuk. A keresztyén adakozásnak ez az alapja, hiszen Isten nélkül mi is szegények vagyunk, és mindenünk, amink van, azt a mi Urunktól kaptukEz az igazi öröm, és ezért tehet boldoggá minket, ha mi is adhatunk.”

Az Alapítvány kuratóriumi elnöke Juhász Márton ügyvezető igazgatóval közösen adta át az alkalmon jelenlévő kiemelt támogatóknak emlékplakettjüket, így az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Budapest Fővárosi Önkormányzat, a Telenor Magyarország, valamint a Johannita Segítőszolgálat képviselőinek. Ezt követően az Alapítvány öt fős kuratóriumának köszönték meg egész éves munkájukat, akik döntéseikkel az adományozottak megsegítését teszik lehetővé.

Az alkalom keretén belül került kihirdetésre az októberben meghirdetett, idén először meghirdetett „Több mint 500” adománygyűjtés eredménye is, mellyel négy hazai, valamint egy kárpátaljai gyülekezet fejlődését segíti a Szeretetszolgálat. Minden gyülekezet negyedmillió forintos támogatásban részesül, melyet akár közösségi programokra, akár eszközbeszerzésre vagy kisebb munkálatokra fordíthatnak. Az idén támogatott öt református egyházközség az Istvándi, Dunapataji, Ózdi, Kállósemjéni, valamint a Kárpátalján található Kuklyai Református Gyülekezet.

A támogatók köszöntése és adományok átadása után az Operettszínházban Rákász Gergely Karácsonyi történetek orgonakoncertjével folytatódott tovább a rendezvény. A hangverseny bevételével a Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíját támogathatták a vendégek, mely a nehéz körülmények között élő tehetségek fejlődéséhez nyújt segítséget.