Az Alapítvány „A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány infrastrukturális fejlesztése” (EFOP-2.2.15-16-2017-00014) projekt keretében 2020. március 31-ig bezárólag két korszerű logisztikai központot hoz létre, valamint három ingatlanfejlesztést hajt végre. Utóbbiak egyike a most induló alsóörsi beruházás is.

„Az Alapítvány, illetve a Dunántúli Református Egyházkerület adománygyűjtéseinek eddig is központja volt az Alsóörs-lovasi Református Társegyházközség. A régi gyülekezeti terem fejlesztésével azonban még hatékonyabban tudjuk e feladatot ellátni” – mondta el Kálmán Csaba, a társegyházközség lelkésze.

Fotó: Balogh Ákos/ Veszprém Megyei NAPLÓ

„A fejlesztéssel az a célja a Szeretetszolgálatnak, hogy azt a meglévő támogató hálóját fonja szorosabbra, mellyel a hátrányos helyzetű térségek, közösségek és személyek elérését biztosítja. A Szeretetszolgálatnál alapelvünk, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség, az adományozás milyensége a fontos. Ezért szeretnénk, ha adományaink azokhoz jutnának el, akik valóban rászorulnak, s hogy olyan támogatáshoz jussanak, amelyre igazán szükségük van. Ebben rendkívüli segítséget jelentenek a logisztikai központok, valamint az adománykoordinációs pontok, hiszen ezáltal az Alapítvány hatékonyabban tud célzott és hatásos támogatást nyújtani” –hangsúlyozta Juhász Márton, a Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a 650 millió forint támogatással megvalósuló beruházás keretében az alsóörsi adománykoordinációs pont mellett Ebesen egy országos, 1000 négyzetméteres, Gelénesen pedig egy 200 négyzetméteres logisztikai központot hoz létre. Alsóörs mellett további két településen, Szentesen és Pécs-Kertvárosban adománykoordinációs pontokat alakít ki. A logisztikai tevékenység fejlesztése mellett a szeretetszolgálat gépjárműparkja is bővül.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006-os alapítása óta több millió embernek nyújtott segítséget határainkon innen és túl. A szervezet szociális segélyezési, fejlesztési, ifjúsági, közfoglalkoztatási, katasztrófasegélyezési programokat működtet, emellett saját önkéntes orvoscsoporttal és kutyás keresőegységgel is rendelkezik.