Az idei év utolsó adománygyűjtését hirdette meg a Magyar Református Szeretetszolgálat december 31-én, mellyel a horvátországi földrengés miatt kárt szenvedett települések újjáépítési munkálatait szeretnék támogatni.

December 29-én a Richter-skála szerinti 6,4 erősségű földrengés pusztított Horvátországban, melyet hazánk több településén is érzékelhettünk. A természeti katasztrófa epicentrumának tekinthető Petrinja városa romokban áll, és már legalább 7 áldozat vesztette életét a földrengés miatt.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a tragikus hírek hallatán Szenn Péterrel, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökével vette fel a kapcsolatot, aki elmondta, hogy leginkább anyagi támogatásra lenne szükségük a helybélieknek, hiszen tárgyi felajánlások (ruhaneműk, élelmiszerek) máris érkeztek a segítő szándékú embereknek köszönhetően.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a horvátországi károsultak megsegítésére ezért egy hónapos országos adománygyűjtést hirdet, melynek kedvezményezettje a Sziszeki Egyházmegye.

Amint értesültünk a természeti katasztrófáról, azonnal indíttatást éreztünk, hogy segíteni tudjunk horvátországi testvéreinknek. A földrengés legnagyobb károsultja Petrinja városa, mely a Sziszek-Monoszlói megyében található, ezért született ez a döntés, hogy a Sziszeki Egyházmegyén keresztül nyújtunk anyagi segítséget, és az újjáépítési munkálatokat támogatjuk adományunkkal. A sziszeki püspök hálásan és meghatódva fogadta a felajánlást, hogy a horvát katolikus egyházmegye támogatására siet a Magyar Református Szeretetszolgálat.” – ismertette az adománygyűjtéssel kapcsolatban Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

Az adománygyűjtés támogatható 2020. december 31-től 2021. január 31-ig online átutalással az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint banki átutalással a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005 (CIB Bank) bankszámlaszámára. Közleményben kérjük feltünteni: „horvát földrengés”.

Borítókép: MTI/AP