A Magyar Református Szeretetszolgálat folyamatos támogatást biztosít a hazai rászoruló családoknak és idős embereknek a krízisidőszak alatt. Az elkövetkező tíz hétben állandó tartósélelemiszer, melegétel, védőital, ruhaadomány és tűzifaosztást szervez az egyik legnagyobb hazai karitatív szervezet. A törökországi szolgálatuk mellett a hazai jelenlétük is kiemelt fontossággal bír.

A hét folyamán tapasztalható hideg időjárás miatt a Magyar Református Szeretetszolgálat megerősített jelenléttel van jelen utcai szolgálatával, amely során élelmet, takarót és forró védőitalt biztosít a hajléktalanok és nehéz körülmények között élők számára. A szervezett osztások mellett az ismert lakóhelyeket is felkeresik a Szeretetszolgálat munkatársai a közvetlen segítségnyújtás és a biztonság ellenőrzése miatt.

Az év folyamán a megszokott tartósélelmiszer adományozás mellett 10 hétvégén keresztül melegélelem osztást is tart az ország több pontján, először Miskolcon. Egy-egy osztás során összesen 250 adag ételt osztanak ki.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is folytatja tűzifaprogramját az Alapítvány, mindeddig 143 m3 tűzifával segített országszerte. Ez a mennyiség 143 rászoruló család otthonának melegét és biztonságát adja 1 hónapon keresztül.

„Fontos, hogy a jelenleg tapasztalható hideg időjárásban megerősített szolgálattal legyünk jelen a megélhetési krízist elszenvedők életében. Szeretnénk, hogy a hazai testvéreink is tudják, hogy nem feledkezünk meg róluk a földrengés okozta katasztrófa mellett sem. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy segíteni tudjunk mindenkin, aki csak kéri” – mondta el Nagy Gábor, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgató-helyettese.

A Felebarát programon keresztül tartósélelmiszerrel, higiénés eszközökkel és tűzifával segítik az a családok és idős emberek hétköznapjait. A gyűjtés támogatható bankkártyával az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével, valamint banki átutalással is a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „Felebarát”) bankszámlaszámára.