A feltámadás ünnepéhez közeledve országszerte, valamint a határon túli magyarság körében is tartós élelmiszercsomagokat adományozott a Magyar Református Szeretetszolgálat. Hazánkban 34 településen több mint 1000 nélkülözőt támogathattunk.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az év minden napján segíti és támogatja a rászorulókat – legyen szó akár tárgyi adományokról, közösségi programokról vagy családok mentorálásáról -, azonban az egyházi ünnepekre készülve még nagyobb hangsúlyt fektet a nélkülözők megsegítésére. Nincs ez másként idén sem, amikor a húsvétot megelőző nagyhéten Kárpát-medence-szerte adományokat osztott a szervezet, hogy a nehéz helyzetben élő családok néhány napig ne a szükségleteikre, hanem a feltámadás örömére figyelhessenek.

Az MRSZ munkatársai és önkéntesei március első hétvégjén országszerte áruházi gyűjtéseket szerveztek, hogy minél több nehéz helyzetben élő családnak tudjon Alapítványunk élelmiszerrel és tisztálkodási szerekkel támogatást nyújtani. Az adománygyűjtésnek köszönhetően március második felében országszerte 34 településen több mint 1000 rászorulót támogathattunk, valamint a határon túli magyarságot is segíthettük adományokkal: Kárpátaljára 150, Erdélybe 130, Horvátországba pedig 100 élelmiszercsomagot adtunk át, melyeket egyéb adományok – például gyermekjátékok, könyvek – is kiegészítettek.

Hálásan köszönjük minden adományozó támogatását, hogy húsvét ünnepéhez közeledve újra megmutathattuk az összefogás és a Krisztusi szeretet erejét!

„Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, arra az el nem múló, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyben van fenntartva számotokra. ” (1Pt 1,3-4)