A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány évek óta szervez nyári táborokat kárpátaljai rászoruló fiatalok számára, mely nemes kezdeményezés idén sajnos komoly veszélybe került forráshiány miatt. Az Alapítvány ezért június 1-jétől gyűjtést hirdet annak érdekében, hogy ebben az évben is együtt élvezhessék a szeretetszolgálatos heteket a mélyszegénységből jövő gyermekek.

Mindannyian készülünk a nyárra, hogy végre az iskolából/munkából kiszakadva tudjuk kipihenni magunkat, és testileg-lelkileg fel tudjunk töltekezni. Ez azonban korántsem adott mindenki számára. Kárpát-medence szerte számos olyan családot találunk, akik hosszú idők óta nem engedhetik meg magukat, hogy gyermekeiket bárhová elvigyék üdülni.

A szolgálatunk által szervezett nyári táborok ezekben nagy segítséget nyújthatnak a szülőknek – de talán nem is hinnénk, hogy ezek is sokak számára mennyire elérhetetlenek. A kárpátaljai református egyházközségek, gyülekezetek is szerveznek a rászoruló kisgyermekek számára tematikus heteket, napközis táborokat, melyek részvételi díja egy gyermek számára ezer forint, egy teljes hétre. Minimális költség, de sajnos több száz olyan család van, akik ennyit sem tudnak kifizetni. Őket segíti a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány. Célunk, hogy 150 gyermek üdülését tudjuk biztosítani, ezzel is emlékezetessé téve számukra az idei nyári szünetet!

Egy hátrányos helyzetű gyermek egyhetes üdültetése (szállás, étkezés és az utazási költségek) 7500 ezer forintba kerül. Ezen összegek összegyűjtésében kérünk Önöktől segítséget.

Adományát eljuttathatja a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány számára banki átutalással, vagy a 1358-as adományvonal hívásával. Kérjük, átutalás esetén tüntessék fel a közlemény rovatban az üdültetés mottóját: „Mosolyt a hátizsákba!”

Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005

Adószám: 18196913-1-42

Adományvonal: 1358 (Egy hívás/SMS 250 forint adományt jelent.)

1 válasz

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.