120 családot támogat Debrecenben a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkája során legfontosabb feladatának a rászorulók segítését tekinti. A krízisidőszakot követően a húsvéti ünnepekor sem feledkezik meg rászoruló embertársainkról. A hosszúhétvégét megelőzően 120 debreceni családnak és idős embernek biztosított tartósélelmiszer csomagot, amely olajat, tésztát, cukrot, lisztet, konzerveket, teát és édességet tartalmaz. Az egészség megőrzése és támogatása érdekében a Béres Alapítvány jóvoltából minden csomag egy üveg Béres Cseppet is tartalmaz. A teljes adomány értéke közel 1 500 000 Forint.

A test szükségletei mellett a lélek ápolására is kiemelt figyelmet fordít a Szeretetszolgálat. A pakkok rövid áhítatokat is tartalmaznak, amelyek segítik az ünnep alatti elcsendesedést, és a remény üzenetét adják át.

Az átadó eseményen Katona Viktória, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgató-helyettese elmondta: „A téli krízisidőszak elején indított Felebarát programunkon keresztül közel 4 000 családnak és rászoruló embernek tudtunk segíteni. Az Úr akarata szerint segítünk a terhek hordozásában, mely nemcsak a test szükségleteit jelenti, hanem a lélek gondozását is. Ezért a mottónknak megfelelően a remény üzenetét akarjuk átadni, hogy a legnehezebb helyzetekből is van kiút, mi pedig felebarátként mellettük állunk ebben.”

A Szeretetszolgálat a Felebarát programon keresztül közel 4 000 embernek segített, mintegy 2 500 adag melegételt, valamint 143 m3 tűzifát osztott ki a tartósélelmiszer és higiénés csomagokon túl. Az utcai szociális szolgálatukon keresztül pedig meleg takarókkal, tartósélelmiszerrel és védőitallal segítették a nehéz körülmények között élőket.

A Felebarát programon keresztül tartósélelmiszerrel, higiénés eszközökkel és tűzifával segítik az a családok és idős emberek hétköznapjait. A gyűjtés támogatható bankkártyával az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével, valamint banki átutalással is a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „Felebarát”) bankszámlaszámára.