„JÖVEVÉNY VOLTAM, ÉS BEFOGADTATOK” – SZAKMAI KONFERENCIÁT TARTOTT AZ MRSZ MENEKÜLTSZOLGÁLATA
Közel két éve már, hogy 2022. február 24-én kitört az orosz-ukrán fegyveres konfliktus, és emberek millióinak változott meg az élete egyik napról a másikra. A Magyar Református Szeretetszolgálat a háború első napja óta folyamatosan segíti a hazánkba menekülőket, valamint a Kárpátalján maradt érintetteket is.
A szolgálatot nem egyedül végzi a karitatív szervezet: országszerte több gyülekezet, intézmény, alapítvány és egyesület is komoly munkát végez annak érdekében, hogy a hazánkba menekülő gyermekek és felnőttek számára segítsék a beilleszkedést, ügyintézést, nyelvtanulást, közösségépítést, mely szolgálat támogatásához a Szeretetszolgálat harmadik alkalommal biztosít pályázati forrást a jelentkezők számára. Az eddig megvalósult sclr projektek eredményeiről, tapasztalatairól és a most meghirdetett pályázati felhívásról tartott szakmai workshopot 2024. február 12-én az MRSZ Menekültszolgálata Budapesten.
Dr. Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat elnöke előadásában kiemelte: „A háború kapcsán nyújtott segítség egy generációs tapasztalat lesz, hogy a magyarok első perctől kezdve segítették az ukránokat. Ez egy olyan személyes tapasztalat, melynek hatása évtizedek múlva is érezhető lesz.”