Vezérige

„Várva vártam az Urat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat.” Zsolt 40,2

A zsoltáros lelkében hatalmas sóvárgás volt az Úr szabadító kegyelme iránt. Gondok tengerében fürdött. Bevallása szerint annyi gond vette körül, hogy megszámlálni sem tudta. Több volt, mint a hajszálak, amik fejét borították. Nagy váradalom volt hát benne. Vajon kétségbe volt-e esve? Vajon szitkozódott-e a gyötrelmek miatt? Ezt nem tudjuk. Azt azonban igen, hogy honnan várta a szabadítást! Az Úrhoz emelte tekintetét és szívét, hozzá könyörgött. Tudta, hogy az Úr, aki mindenek felett áll, akinek kezében ott van a teljes teremtett világ kezdete és vége, meg tudja szabadítani a kínoktól és gyötrelmektől. Úgy is lett! A zsoltár a bizonyítéka annak, hogy Isten meghallgatta a könyörgést, lehajolt a gyötrődő emberhez, és megszabadította.

Egyre sebesebben közeledik az adventi időszak. Advent talán azért is másabb az év többi időszakához képest, mert ekkor az emberek fokozottabban várnak valamit. Várnak valamire. Azok is várnak, akik keresztyéni életet élnek, de azok is, akik nem. Vannak, akik az ünnep lényegét megragadva, karácsonyra tekintve szívükben várják az Úr Jézus Krisztus születésének napját, hiszen az ünnep, a karácsony emlékezetünkbe idézi azt, Isten micsoda ajándékkal ajándékozott meg bennünket Fiában, Jézusban. Aztán vannak, akik a fényeket, az ajándékokat vagy akár csodára várnak. Igen, sokan vannak, akik számára azt is jelenti az advent, hogy idén talán történik valami csoda az életükben. Valami váratlan, valami, ami fordulatot hoz az életükbe.

Hányan vannak, akik segítségre, könyörületre várnak. Szeretnék, ha az ünnep, az ünnepi készületek gondoktól mentesek lennének. Hogy ez így legyen, azért te is tehetsz valamit. Mert vannak csodák, amiket nem tehetünk meg, de vannak olyanok, amiknek megvalósulását Isten a kezünkbe adja. Mert te is tehetsz azért, hogy egy családnak ne azon kelljen aggódni, lesz-e mit enni az ünnepen. Te is csalhatsz valódi örömet egy kisgyermek arcára azzal, hogy valóra váltod egy régi álmát. A Szeretetszolgálatnál azért is dolgozunk, hogy ezek a csodák megvalósuljanak, hogy sok-sok család megtapasztaljon valamit abból a szeretetből, amit mi is kaptunk, amiből erőt gyűjtünk, és amit mi magunk is tovább szeretnénk adni. Ennek a csodának te is a része lehetsz!

„Várva vártam az Urat, és ő lehajolt hozzám…”

Egykoron Betlehemben Isten az egész világért lehajolt, amikor elküldte közénk Fiát, Jézust. Isten szeretete volt benne jelen. Ő maga volt a szeretet! Ezt a szeretetet látva és megtapasztalva szerethetünk másokat, olyanokat, akik reményre, egy kis odafigyelésre vágynak. Szeretetünk kifejezéseként szeretnénk programjainkon keresztül segíteni rajtuk. Ebben te is lehetsz partner! Te is válhatsz szeretetadóvá!