Újraindult az Egyháztáji Vásár Debrecenben

Helyi összefogásnak köszönhetően újraindult az Egyháztáji vásár Debrecenben. Mostantól a belvárosban minden hónap harmadik szombatján helyi termelők és kézművesek termékei közül válogathatnak kedvező áron az érdeklődők. Az első vásár április 17-én délelőtt 9-12 óra között került megrendezésre.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji programjának célja, hogy haszonelvű kereskedelmi közvetítés nélkül összekapcsolja az egyházhoz kötődő vidéki kistermelőket és a városi fogyasztókat. Az Egyháztáji vásáron többek között húsokat, sajtokat, chiliket, mézet, gombát, szörpöket, kézműves csokoládét és kávét is találnak a vásárlók a termelők portékái között. Az élelmiszerek mellett helyi kézművesek is részt vesznek az árusításban, így akár kerámia ajándéktárgyak és egyedi ékszerek is gazdára találhatnak.

Az újraindulás három szervezet összefogásának köszönhető. A Magyar Református Szeretetszolgálat a szervezési feladatokat látja el, a Nagytemplomi Református Gyülekezet a helyszínt biztosítja, a Hajdúság Éléskamrája által pedig Debrecen 40 kilométeres vonzáskörzetéből érkeznek őstermelők és kitermelők a vásárra, hogy bőséges választék álljon a vásárlók rendelkezésére.

Az újraindulás sikeres volt, a fiatal és idősebb korosztály számára is értékes programot nyújtott az Egyháztáji vásár. Szeretettel várunk mindenkit május 22-én következő vásárunkra!