Rászorulók lakhatnak jól az iskola adományából

A Magyar Református Szeretetszolgálatnak ajánlotta fel az iskolai menzán maradt tartós élelmiszereket és édességeket a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola. A csokoládékkal és müzli szeletekkel nehéz körülmények között élő gyermekeket, míg a nagy kiszerelésű tartós élelmiszerekkel időseket ellátó intézményeket segítünk.

Nagyobb mennyiségű liszt, lekvár, lecsó, rizs, ketchup, mustár, fűszerek és 20 doboz Balaton szelet is megtalálható volt az autó csomagtartójában, mellyel Szilágyi Tamás, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola – vagy ahogyan a helyiek ismerik, a „kistéká” – lelkipásztora szállította el a Szeretetszolgálat debreceni raktárához az intézményük menzáján megmaradt élelmiszereket.

Ahogyan Nagytiszteletű Úr megosztotta velünk, szinte természetes volt, hogy az ételekkel és édességekkel a Szeretetszolgálatot kívánja támogatni az oktatási intézmény: „A Magyar Református Szeretetszolgálattal már hosszú évek óta élő, szoros kapcsolatunk van. Tulajdonképpen már a tanév rendjének a része, hogy gyűjtést hirdetünk az MRSZ számára az adventi időszakban, és együtt töltjük meg a diákokkal és szülőkkel a Szeretetdobozokat és Nyilas Misi Pakkokat, nyáron pedig a tanszergyűjtést segítjük. Most egy rendkívüli helyzetben találtuk magunkat, be kellett zárni az iskolát, ezért Ember Sándor igazgató úr úgy döntött, hogy a megmaradt élelmiszereket ajánljuk fel, hiszen a Szeretetszolgálat olyan családokkal és idősekkel áll kapcsolatban, akik rászorulnak erre az adományra.”

Szeretetszolgálatunk debreceni irodájának munkatársai úgy tervezik, hogy a csokoládékkal a látókörükben lévő, nehéz körülmények között élő kisgyermekes családok adománycsomagjait fogják gazdagítani, míg a nagy kiszerelésű tartós élelmiszerekkel – például öt kilós mustáros és ketchupos vödrökkel – bentlakásos intézmények munkáját segítik.

Ezúton is hálásan köszönjük a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola vezetőségének és tanári karának, hogy felajánlásukkal támogatják a Magyar Református Szeretetszolgálatot! Isten áldása kísérje a pedagógusok és a tanárok életét, és kívánjuk, hogy mihamarabb újra az iskola falai között köszönthesse egymást minden kistékás!