Jobb adni, de nem csak karácsonykor

A karácsonyi időszakban a Magyar Református Szeretetszolgálat számos lehetőséget kínál mindazoknak, akik segíteni szeretnének rászoruló embertásainkon

Ezúttal is szolgálatba helyeztük Szeretetdobozainkat és idén először személyre szabott kívánságokat is teljesíthetnek az adakozni vágyók.

Szeretetdoboz – Segítség a mindennapokhoz

Több ezer család számára nem az a kérdés, hogy mi lesz az ünnepi menü karácsonykor, hanem hogy egyáltalán lesz-e mit az asztalra tenni. Miattuk hívtuk életre Szeretetdoboz címet viselő akciónkat, hogy az adventi időszakban nagycsaládosokat, időseket, betegeket és mélyszegénységben élőket segíthessünk tartós élelmiszercsomagokkal.

Mi az a Szeretetdoboz? A Szeretetdoboz környezetbarát anyagokból készült, többször felhasználható adománydoboz, mivel ragasztószalag nélkül is záródik, így környezetünket is óvjuk, miközben segítünk. Miután az adománya célba ért, a dobozt más újra meg tudja tölteni. A gyűjtőakció december 15-ig tart.

Mit tegyünk a Szeretetdobozba?

Legalább fél éves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszert: cukrot, olajat, konzervet, lisztet, kakaót, teát, fűszereket, édességet, száraz tésztát, kekszet, ketchupot, mustárt, majonézt. Örömmel fogadunk továbbá tisztálkodási- és tisztítószereket: mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt.

Külön köszönjük, ha adományozás során gondolnak az étel intolarenciával küzdőkre, és cukor- vagy gluténmentes termékeket is helyeznek a Szeretetdobozba, mint például édesítőszert, cukormentes kekszet, gluténmentes tésztát.

Hogyan juthatok Szeretetdobozhoz, és hová adhatom le adományomat?

A Magyar Református Szeretetszolgálat irodáiban (Budapest, Debrecen, Ózd, Vásárosnamény) bármikor személyesen átvehet Szeretetdobozokat, és le is adhatja adományát. Amennyiben gyülekezete, munkahelye, iskokája számára nagyobb mennyiségű Szeretetdobozt szeretne igényelni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik segítenek a Szeretetdobozok szállításában.

Budapest, Dunántúl – Simon Annamária
e-mail: simon.annamaria@jobbadni.hu
telefonszám: +36 30 738 0025

Debrecen, Tiszántúl – Iszlai Gergely
e-mail: iszlai.gergely@jobbadni.hu
telefonszám: +36 30 484 4159

Nyilas Misi Pakk – Egy cipős doboznyi szeretet

A Nyilas Misi Pakk programunkkal a rászoruló gyerekek számára szeretnénk egy cipősdoboznyi ajándékot átnyújtani. Az akció során játékokat, könyveket, csomagolt édességeket várunk. A dobozokra kérjük írják rá, hogy milyen korú és nemű gyermeknek állították össze a cipősdoboznyi ajándékot. A csomagokat december 15-ig várjuk. A gyűjtőpontok listája elérhető a jobbadni.hu weboldalon.

Szeretetdoboz-kívánságlista

Félezer gyermek karácsonyi kívánságát válthatjuk valóra

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén egy új programmal bővíti adventi gyűjtőakciói sorát. Az elmúlt években ismertté vált Szeretetdoboz tartós élelmiszergyűjtés, valamint a Nyilas Misi Pakk címet viselő, cipősdobozokba csomagolt játék- és édesség gyűjtés mellett egy sokkal személyesebb ötlet is útjára indult: 500 rászoruló gyermek konkrét karácsonyi kívánságát válthatjuk valóra.

Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy egy kisgyermek számára mekkora örömet okoz, amikor a karácsonyfa alatt megpillanthatja a régóta áhított ajándékát. Erre minden gyermek egyformán vágyik, de sajnos sok mélyszegénységben élő család nem engedheti meg magának, hogy teljesítse ezeket a kívánságokat, így az öröm helyére a csalódottság kerül.

Ebben a helyzetben lévő családokon kíván segíteni a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány. Ötszáz, nehéz anyagi körülmények között élő kisgyermeket kértek meg, hogy írják le, minek örülnének legjobban idén karácsonykor. Az Alapítvány létrehozott egy online felületet, ahol mi magunk választhatjuk ki, hogy melyik kívánságot szeretnénk teljesíteni. Sakk-készlet, focilabda, pulóver és parfüm is megtalálható a listában. Számunkra talán apróságok, számukra azonban elérhetetlen dolgok. A kívánságlista segítségével pedig az adományozó is biztos lehet abban, hogy valóban azzal tud segíteni, amire a választott gyermek a leginkább vágyik.

Az adománygyűjtés 2019. december 6-ig tart. Az ajándékokat a Magyar Református Szeretetszolgálat budapesti és debreceni irodájába lehet eljuttatni személyesen vagy postai úton. Ezt követően az MRSZ munkatársai az adományokat a szülőknek adják át, hogy az ajándékozás családi körben okozzon örömet.

A kívánságlista mellett megtalálható az oldalon minden ajándék értéke is, így ha valakinek nem áll módjában megvásárolni a kívánt játékot, árának felajánlásával is csatlakozhat a programhoz. A Szeretetszolgálat munkatársai az összegyűlt összegből megvásárolják a hiányzó kívánságokat.

A kívánságlista megtalálható a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon.