Ötszáz élő csirkével segíti a családokat a Magyar Református Szeretetszolgálat

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Zemplénagárdon és Dámócon száz-száz rászoruló család részesülhetett adományban a Magyar Református Szeretetszolgálat jóvoltából. Az ötszáz élő csirkét az Agrinnov Kft. Kevermesi Baromfitelepe ajánlotta fel a szervezet számára, akik ezúttal a cigándi járás két településének lakóit támogatták.

Az idei év számos nehézséget okozott a lakosság számára. A világjárvány miatt sokan elveszítették munkahelyüket, bizonytalanná vált megélhetésük, és sok olyan család szorul támogatásra, akiknek mostanáig nem kellett aggódni a mindennapi kiadások miatt. Mindezek mellett azt is tapasztalhatjuk, hogy a magyar társadalomban óriási összefogás mutatkozott meg annak érdekében, hogy ki-ki a maga módján segíteni tudjon a rászorulók számára.

A 100% magyar tulajdonban lévő Agrinnov cégcsoport állattartással foglalkozó családi vállalkozás, akik a Magyar Református Szeretetszolgálat számára ötszáz élő csirkét ajánlottak fel támogatásként. A mintegy kétmillió forint értékű adományt a szervezet elszállíttatta Zemplénagárdra és Dámócra, ahol december 8-án és 9-én száz-száz nehéz körülmények között élő család részesült az adományban. A cigándi járás mindkét községe részese a Felzárkózó települések országos programnak, melynek célja, hogy Magyarország leghátrányosabb helyzetű településein nyújtson segítő kezet a lakosság számára, ezáltal csökkentve a társadalmi leszakadásukat. A Magyar Református Szeretetszolgálat számára a helyi önkormányzatok nyújtottak segítséget abban, hogy megtalálják azokat a családokat, akik számára a vágni való baromfik a legnagyobb segítséget jelentik.

A mostani adomány mellett a Szeretetszolgálat folytatja országos Szeretetdoboz tartósélelmiszer-gyűjtését is, hogy a hátrányos helyzetű települések lakóit december folyamán további segélycsomagokkal is támogatni tudja.