Nagyobb boldogság adni, mint kapni!

Bizton állíthatjuk, hogy szeretetszolgálatunk életében a legmozgalmasabb időszak az év vége. Számos adománygyűjtésünk zajlik a karácsonyt megelőző hetekben, hogy minél több rászoruló család és gyermek számára tegyük szebbé az ünnepi időszakot.

2019-ben három fő program köré szerveztük adventi adománygyűjtő aktivitásainkat, melyek a következők voltak: Szeretetdoboz, Nyilas Misi Pakk és a Szeretetdoboz – Karácsonyi Kívánságlista programjaink voltak. Örömmel jelentjük, hogy mind három programunk szép eredménnyel zárult támogatóinknak köszönhetően.

Szeretetdoboz – Segítség a mindennapokhoz

Szeretetszolgálatunk egyik legismertebb programja a Szeretetdoboz elnevezésű akció, melynek célja, hogy minél több rászoruló család számára könnyítsük meg a mindennapokat. 2019-ben országszerte több mint 300 helyszínen gyűjtöttünk tartósélelmiszert, tisztító és tisztálkodási szereket az adventi időszakban. A gyűjtés során közel 7500 Szeretetdobozt töltöttek meg az adományozók, melyből több ezer családnak tehettük könnyebbé a mindennapokat.

Nyilas Misi Pakk – Egy cipősdoboznyi szeretet!

2019-ben is meghirdettük Nyilas Misi Pakk elnevezéssel a gyermekek karácsonyát szebbé tevő gyűjtési akciónkat. Nagy örömünkre az országos gyűjtésünkhöz több ezren csatlakoztak és 9600 ajándék érkezett be hozzánk. A pakkok játékokat, mesekönyveket és édességeket rejtettek elsősorban. Az adományok végül 9600 gyermek karácsonyát tették szebbé.

Szeretetdoboz – karácsonyi kívánságlista

A 2019-es esztendő egyik nagy újdonsága volt a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalunk elindítása, ahol több mint 500 rászoruló gyermek kívánságát gyűjtöttük össze. Az oldalra látogató adományozók kiválaszthatták a számukra szimpatikus kívánságot, majd vagy az ajándék megvásárlásával vagy annak árával segíthették egy gyermek álmának megvalósulását. A program oly annyira népszerű volt, hogy az eredetileg tervezett 500 helyett, végül 640 gyermek kívánsága teljesült. Az így hozzánk postázott vagy személyesen behozott ajándékokat nem mi adtuk át, hanem a gyermekek szülei, ezzel is erősítve a szülő és gyermek közötti szeretetkapcsolatot.

Jobb adni adománygyűjtő gála

2019.december 4-én a Marriott Hotel Budapest szolgált otthonául a Magyar Református Szeretetszolgálat első jótékonysági gálaestjének. Az adománygyűjtő alkalmon 5.402.000 forint folyt be, mely összeg az előzetes adományozói utalásokból, valamint a helyszíni jótékonysági licitből és felajánlásokból gyűlt össze. Több cég nagyobb összeggel, vagy tárgyi adománnyal támogatta a gála létrejöttét, úgy mint a Heimann Családi Birtok, Lizzie Card, Pályáznék.com Kft, No Roaming Kft., Krausz 99 Kft., ÁBK Trade Kft., Kőrös Tej Kft., RVI Management Kft., Inter Business Kft., Triplex Targo Kft. A Jobb adni gálán befolyt több mint 5 millió forintból mélyszegénységben élő családokat támogat a szervezetünk.: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.”