Kik vagyunk mi?

A Magyar Református Szeretetszolgálat egyik alapvetése a példamutatás. Legyen szó a segítségnyújtásról, bánásmódról, értékekről vagy akár a sportról, szolgálatunk alapja, hogy mi magunk is képviselői legyünk annak.

Korábban olvashattátok, hogy mekkora örömmel tölt el bennünket ózdi fiataljaink sport iránti elköteleződése, hiszen rengeteg területen hasznosíthatják az ott elsajátított készségeket. Ebben is szeretnénk mintát adni nekik, így bemutatni olyan munkatársakat, akik szintén eltökéltek a sport valamely területén. Ma Horváthné Sebestyén Márta kollégánk talán meglepő választását mutatjuk be, aki a sportlövészet mestere.

Márti a dolgos hétköznapokban a Válaszút programunk pályaorientációs mentora, szabadidejében pedig a lövészet izgalmas világával barátkozik 14 éves kora óta.  Miért pont ezt választotta? Olvassátok el cikkünket, és ismerjétek meg az ő történetét!

Mártika a sportlövészettel 14 éves korában, egy honvédelmi sportnapon találkozott először. Egy ilyen alkalommal derült ki, hogy jó érzéke van hozzá, így az edző elhívta, hogy a Magyar Honvédelmi Szövetség szakosztályában is próbálja ki az éles lőfegyverrel való lövészetet. Mivel nagyon megtetszett neki ez a sportág, ezért ezt követően rendszeresen járt edzésekre, versenyekre. Az akkori legjobb eredménye a mesterlövész szint elérése volt. Ezután azonban más irányt vett az élete. 30 év elteltével korábbi sporttársa újra elhívta egy versenyre, ahol kiderült, hogy a régi mozdulatokat nem lehet elfelejteni, így újra elkezdte az edzéseket, de akkor már a családjával együtt.  A példáját látva a lánya, Fanni is kitanulta a lövészet minden apró fortélyát, majd több alkalommal a diákolimpia országos bajnoka lett. Jelenleg a családból mind a ketten versenyeznek, ami hatalmas élmény anyának és lányának egyaránt. Szívesen és bátran ajánlják mindenkinek ezt a sportágat, hiszen amellett, hogy fegyelemre nevel, javítja az állóképességet és a koncentrációt egyaránt.

Szolgálatom a hétköznapokban sok-sok kihívással találkozom, ami megterhelő tud lenni. Ezért különösen fontos, hogy szabadidőmben olyan tevékenységet végezzek, ami nem csak kikapcsol, de fejlődni is segít. Mindezt megtaláltam a sportlövészetben: erősíti a koncentrációs képességeimet, türelemre tanít, ugyanakkor a gyors döntéshozatalra is felkészít. Rengeteg tudást használok fel nap mint nap, amit a lövészetnek köszönhetek. Az pedig különösen nagy boldogsággal tölt el, hogy a családommal tehetem mindezt.

#mrsz #jobbadni #sport #mrszsport #lövészet #ózd #válaszút