Kik vagyunk mi?

A Magyar Református Szeretetszolgálat egyik alapvetése a példamutatás. Legyen szó a segítségnyújtásról, bánásmódról, értékekről vagy akár a sportról, szolgálatunk alapja, hogy mi magunk is képviselői legyünk annak. Ezért is szeretnénk bemutatni azokat a munkatársakat, akik kitartásukkal és aktivitásukkal jó példát mutathatnak. Legutóbb sportlövészetről olvashattatok, most pedig Vad Lilláról írunk, aki a Szeretetszolgálat beszerzési vezetője, szabadidejében pedig sokat fut.

Lilla mindig is szeretett futni. Emlékei szerint általános iskolában a sokak által utált 12 perces Cooper tesztet is mindig izgatottan várta. Gyerekkora óta jelen van az életében a futás, de sokáig inkább csak alkalmanként, hosszabb-rövidebb kihagyással űzte ezt a sportot. Az utóbbi négy-öt évben sokkal rendszeresebben és tudatosabban fut és néhány versenyen is sikerült elindulnia, ami hatalmas élményt és motivációt jelentett számára.

Lilla elmondta, hogy futás közben sokszor átgondolja az előtte álló feladatokat és próbál megoldást találni egy-egy aktuális problémára. Leggyakrabban azonban teljesen „kikapcsolja” ez a tevékenység. Általában zenét hallgat futás közben, de nagyon szeret az erdőben is sportolni, ahol inkább a természet csendjét élvezi. Nagyon feldobja az az érzés, amikor sikerül a kitűzött célt teljesíteni, vagy amikor azt látja, hogy fejlődik és javulnak az eredményei.

Egy-egy lefutott táv után rendszerint jóleső fáradtsággal, hálával és széles mosollyal az arcán tér haza.

A sport feltölt és energiát ad. Ha van is olyan, hogy nehezen veszem rá magam a futásra – például egy hidegebb napon -, olyan soha nincs, hogy ne azt mondanám utána, hogy de jó volt. Így amellett, hogy persze, az egészségem, a testem karban tartása miatt is nagyon fontosnak tartom a sportot, talán még fontosabb, hogy kitartásra nevel, sikerélményt ad, és lendületet kapok tőle.