Húsadomány intézmények és rászorulók számára

Habár a járványhelyzet mai napig kihívásokat állít az adományozás elé, számos élelmiszeripari cég ajánlott fel számunkra termékeket a Magyar Államkincstártól kapott támogatásuk 10%-ának megfelelő értékben, melyekkel országszerte több ezer ember számára segíthettünk.

Januárban nagy segítséget nyújtottak a szociális intézmények, valamint egyéni kérelmezők számára is a különböző cégek által felajánlott húsadományok. A Taravis Kft. több mint 4 millió forint értékű csirkehús adománya (mellfilé, comb és farhát) Budapest környékén 33 szociális intézmény, valamint a Dunántúlon Alsóörs környékén további 24 intézmény lakóit és dolgozóit segítette.

Az ország keleti megyéiben – Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében – a Tranzit-Ker Kft. és a Tranzit-Food Kft. felajánlásának köszönhetően összesen több mint 5400 kg-nyi egész kacsát és csirkemellfilét osztottunk ki 30 szociális intézmény és több mint 100 rászoruló család számára.

A Sarkad-Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztora írásban is kifejezte háláját Szeretetszolgálatunk felé:

A Szeretetszolgálat egyik kiemelkedő küldetése, hogy összeköti a felajánlót a kedvezményezettekkel. 2021 januárjában, amikor szinte minden a bezárkózásról, az elkülönülésről, az egészségügyi előírások betartásáról és a vírus elleni küzdelemről szól, még értékesebb az a gyakorlati odafordulás, melyet a Református Szeretetszolgálat biztosított Békés megye több településének, felekezeti hovatartozás nélkül. Több mint 250 adag fagyasztott egész kacsa, illetve csirkemell csomagot oszthattunk ki ellátottaink és munkatársaink között, kifejezve irántuk érzett tiszteletünket és bizalmunkat. Köszönjük, hogy ebben is partnerek lehettünk, hogy újból átélhettük: „aki mást felüdít, maga is felüdül (Példabeszédek 11,25).”

A húsadományok felajánlói mellett további élelmiszeripari cégek is segítik Szeretetszolgálatunk küldetését: az elmúlt hónapokban a Halker Kft. tartós élelmiszerekkel, a Vita-Sütő Kft. és a Gallus Kft. pénzbeli támogatással, valamint az Asia Food és az Intersnack Magyarország Kft. termékeik felajánlásával segítették a rászorulókat. Ezúton is hálásan köszönjük, hogy karitatív tevékenységüket a Magyar Református Szeretetszolgálattal karöltve végzik!