Heti útravaló- 47. hét

„Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt.” Zsolt 103,10-11

Végre elérkezett az évnek ez a várva várt időszaka is! A mai napon felgyúlnak az első adventi fények, biztos jele annak, hogy nemsokára elérkezünk Karácsony szent ünnepéhez. Az évnek ebben a szakaszában sok ember szíve megenyhül, sokak szívét melegség járja át. Sokan nagy izgalommal vágnak bele a már jól megszokott, családi hagyományokon alapuló készülődésbe.

Ez az aktív készülődés azonban nem csak a csillogó díszekről, a finomabbnál finomabb falatokról szól. Krisztus elhívott követőiként az ünnepi, adventi készülődés ennél sokkal többről szól. Ilyenkor magunkat is készítjük az ünnepre, várjuk a nagy találkozást a világ Megváltójával, Jézus Krisztussal, aki ma is szabadító Úr, aki ma is elhozza szívünkbe Isten megmagyarázhatatlan, mindent felülmúló szeretetét. Mert karácsonykor erre a mérhetetlenül nagy szeretetre emlékezünk. Erre a nagy szeretetre, akinek neve is van: Jézus Krisztus!

Jézus által Isten megkegyelmezett az emberiségnek. Szabadítóként küldte el közénk, Ő törölte el a minket terhelő adóslevelet, amit bűneink miatt szereztünk. Miatta mondhatjuk el azt, hogy Isten nem a bűneink szerint fizet nekünk, mert a jogos büntetést Jézus magára vállalta.

Jézus Krisztus születésekor az ég és a föld találkozott, Isten szeretete egy gyermek formájában vált nyilvánvalóvá. Akkor, ez a mérhetetlen szeretet látható formát öltött, elérhetővé vált mindenki számára, aki kapcsolatba került vele. A csoda, hogy Jézus testi valójában bár már az Atya jobbján van, de a szeretet, ami belőle áradt, ma is jelen van ebben a világban, és ma is elérhető sokak számára, azok számára, akik hallják az evangéliumot, akik keresik őt.

Advent azért lehet a csodák ideje, mert az Atya szeretete, Jézus Krisztus ma is itt munkálkodik az istenfélők között. Azért kell hát lélekben is készülnünk, mert Krisztus keresi az emberi szíveket, ahol szállásra lelhet. Lehet, hogy méltatlan ez a szállás, de Ő azzal teszi méltóvá, hogy beköltözik e méltatlan szívbe és elvégzi szabadító munkáját bennünk.

Legyen a te adventi készülésed is ilyen áldott, reménnyel és örömmel teli, mert az Úr szeretete, Jézus Krisztus hozzád is elér!