Heti útravaló 46. hét

„Hogy beteljesedjenek az Ézsaiás próféta által mondottak: „Erőtlenségünket ő vette el, és betegségeinket ő hordozta.” Mt 8,17

A betegség, fizikai gyengeség senkit sem kímélnek. Olykor egyik pillanatról a másikra dönt le a lábunkról egy váratlan, korábban meg nem gondolt kór. Keressük, kutatjuk a gyógyulás felé vezető utat. Az orvostudomány ma már nagyon sok betegséget tud gyógyítani és évről évre fejlődik. Azonban ma is vannak olyan vírusok, olyan fizikai vagy mentális rendellenességek, amikre nincs gyógymód. Ha valakit ilyesmivel diagnosztizálnak, az nem csak az egyént, de a teljes családot megrázza.

Bizony, egy ilyen hír hallatán könnyen magába roskad az ember, hirtelen minden megváltozik, jövőbeli tervei átalakulnak. Egy ilyen hír hallatán az emberből könnyen elvész a remény sugara is és talán már nem is kíván mást, mint hogy hamar vége legyen mindennek…

Mit lehet ilyenkor tenni? Idézve Istvánt, az István, a király című rock-operából: „Nincs más út, csak az Isten útja, bármit hoz reánk. E földön nála nincs nagyobb erő.” Ha letört vagy, ha terheid súlya alatt úgy érzed nincs erőd tovább menni, akkor ahhoz kell fordulnod, ki az erőtlenséget elveszi, ki betegségeinket magára veszi. Az Úr Jézus Krisztus nem hagyja magára bánatában, reménytelenségében, terheitől roskadozva az embert. Ahhoz, hogy meg tudjon erősíteni, előtte nekünk is hozzá kell szívünket fordítani. Az, hogy szabadító Krisztusunk van, mindenképpen reményre ad okot!

Kedves Testvérem, ezen a napon talán te is megtörten, erőtlenül, gyásszal a szívedben, reményvesztetten olvasod ezeket a sorokat. Szeretném, hogy tudd, hogy Jézus Krisztus feléd is nyújtja a kezét, szeretne neked erőt, vigasztalást adni. Szeretne támaszod lenni, szeretne téged utadon kísérni és ha már alig van erőd, akkor szeretne ölén hordozni téged.

Elfogadod-e az Ő kinyújtott kezét?