Heti útravaló 25. hét

„Más példázatot is mondott nekik: Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet vesz az ember és elvet a szántóföldjébe. Ez ugyan kisebb minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között.” Mt 13,31-32

Szokatlan egy kép ez, nem? Hogy lehet egy egész országot, egész birodalmat egy apró maghoz hasonlítani. Hát egy ország nem akkor jó, nem akkor sikeres, ha nagy, erős és példátlan hatalommal bír? Nos, a mennyek országa az más, azt nem lehet földi mérce szerint mérni. Mégis, hatalmasabb és szerte-ágazóbb bármely más földi hatalomnál, ami folyamatosan növekszik, terjed, egyre több helyre ér el, egyre többen megtapasztalhatják gazdagságát. És ez a birodalom valóban olyan, mint a mustármag. Ami bár kezdetben kicsinek és jelentéktelennek tűnik, de amint felnő, még a madarak is otthonra lelnek ágai között.

Amikor Jézus Krisztus megszületett erre a földre, sokan nem láttak benne mást, mint egy törékeny embergyermeket. De később, amikor felnövekedett, látták, hogy Ő több mint egy ember, Ő hatalommal bír, aki gyógyít, csodákat tesz, ördögöket üldöz el és az Isten fenséges dolgairól tanítja az embereket. Az Ő földi működése növekedés volt. És ahol megjelent, ott a mennyek országa is valósággá vált az őt körülvevő emberek számára. De ez a terjeszkedés nem ért véget az ő mennybemenetele napjával, hiszen jött a Szentlélek, aki tovább munkálta ezt a növekedést és azóta is munkálja folyamatosan, hogy ma is megismerhessék Jézus Krisztust, megtudják mit tett az emberiségért. Mert ahol Ő jelen van, ahol beköltözik emberi szívekbe, és ott megkezdi megújító munkáját ott annak az embernek, és környezetének a mennyek országa valósággá lesz.

Ennek a növekedésnek, a mennyek országa valóságának a megtapasztalásában te is részes lehetsz. Nincs más teendőd, mint hogy engedd szabadon munkálkodni Isten Szentlelkét. Bízd Rá magad, hogy elvegye félelmeidet, szorongásaidat, ne görgess akadályokat hited növekedése elé!

Hiszen minél gazdagabb leszel a hit ajándékában, annál többet megtapasztalhatsz a mennyek országa csodáiból!