Éttermektől a lakossághoz, majd a rászorulókhoz fordult Horváth Boldizsár

Az elmúlt hetekben örömmel tapasztaltuk, hogy egyre többen próbálnak segíteni a nehéz helyzetben lévő családokon a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül. Sokan pénzbeli adományukkal támogatják a krízisalapunkat, de egyre több cég, vállalkozás és magánszemély egyedi ötleteivel keres fel bennünket. Míg például néhányan járművet ajánlottak fel a logisztikai feladatokhoz, egyre több varrni tudó önkéntes a kézügyességét és az idejét a maszkok gyártásához, biciklis futárok szolgálatukat az adományok házhoz szállításában, addig Horváth Boldizsár, a Farm2Fork zöldség-gyümölcs kereskedés vezetője prémium zöldségeket és gyümölcsöket biztosított Szeretetszolgálatunk számára, melyeknek köszönhetően 20 rászoruló családot támogathattunk.

Boldizsár a veszélyhelyzet előtt elsősorban éttermeknek szállított hazai, szezonális, prémium minőségű zöldségeket, például a budapesti Michelin-csillagos Stand és Babel, vagy a fine diningban utazó Mák, St. Andrea vagy Kollázs számára. Miután a korlátozó intézkedések miatt az éttermek bezártak, a korábbi forgalma mindössze 2 százalékát tudta értékesíteni, így irányt változtatott, és a lakosság felé fordult. „Az elején csak ismerősi körben, szájról-szájra terjedt a hír, hogy mostmár családok számára is házhoz szállítunk zöldséget és gyümölcsöt. Végül ez annyira jól sikerült, hogy új embereket kellett felvennem és biztosíthatok munkát számukra, és a hazai termelőket sem hagytam cserben. Éreztem, hogy ez akkora áldás számomra, hogy így sikerült kijönnöm ebből a kezdetben vészesnek tűnő gazdasági helyzetből, hogy segíteni szeretnék azoknak, akik bajban vannak.” – válaszolja kérdésünkre Boldizsár, hogy honnan jött az adományozás ötlete.

Április végén adta át az MRSZ számára zöldség-gyümölcs adományát a fiatal vállalkozó. A felajánlás többek között bio almát, vörös-és lilahagymát, sárgarépát, újburgonyát és karalábét is magában foglalt, mindegyikből több zsáknyi mennyiségben. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem a selejt, a mások számára el-nem-adható áruk érkeztek raktárunkba, hanem valóban kitűnő minőségű zöldségek. Ki tudja, talán hallott Boldizsár a Még jobb adni kampányról? 🙂 Elképzelhető, hogy nem. Egyszerűen tudta, hogy kell „jól adni”.

Nem ez volt az első eset, hogy a Farm2Fork jótékonykodott. Több alkalommal ajánlottak már fel különböző célokra friss zöldségeket és gyümölcsöket, a kárpátaljaiak megsegítésére pedig pénzbeli adománygyűjtést szoktak meghirdetni ismerősi körben. De vannak tervek a jövőre nézve is: „Régóta tervezem már, hogy elindítsak egy rendszeres adományozási lehetőséget a nélkülözők számára. Fontosnak tartom, hogy ne csak karácsonykor vagy húsvétkor forduljunk a rászorulók felé, hanem évközben is. Mi ezzel próbálunk segíteni, hiszen nagyon lényeges, hogy jó minőségű zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk.” – foglalta össze célkitűzéseit Boldizsár.

A Magyar Református Szeretetszolgálat nevében hálásan köszönjük az adományt, melyből 20 család részére készíthettünk friss, egészséges zöldség-gyümölcs adománycsomagot! 

A Farm2Fork termékeiről, valamint a rendeléssel kapcsolatos további információk megtalálhatóak a https://www.nepazarolj.hu/farm2fork oldalon.