Adományok a járványügyi feladatokat ellátó kórházaknak

Az összefogás jegyében folyamatosan érkeznek az adományok a karitatív szervezetekhez. A Johnson and Johnson multinacionális vállalatcsoport 4000 darab szájvizet, valamint 3960 tubus kézkrémet ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács számára, melyet a karitatív szervezetek juttattak el a járványügyi helyzet frontvonalában működő hat kórháznak.

A mintegy 10,5 millió forint értékű adomány átadására Székesfehérváron, a Katolikus Karitász logisztikai központjában került sor. Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke kiemelte az adomány jelentőségét, és megköszönte azt az összefogást, melyet most is megmutat a magyar nemzet. Rámutatott arra, hogy a felajánlásokat a karitatív szervezetek rendkívül összehangolt koordinációval juttatják el a legnehezebb helyzetben lévőknek, valamint az egészségügyi és szociális intézményeknek. A jelenlegi adományt az ajkai, a debreceni, a kiskunhalasi, a miskolci, a szekszárdi és a székesfehérvári kórház dolgozóinak és ellátottjainak támogatása céljából adják át.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórháza számára április 29-én adta át a cég felajánlását. Berényi Ervin, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke szerdán a Debrecen Televíziónak úgy nyilatkozott, hogy a hajdú-bihari fertőzöttek nem szorulnak kórházi kezelésre. Az otthonaikban vannak karanténban, így a Kenézy Gyula Kórházban és a Klinikán sem ápolnak jelenleg koronavírus-fertőzött beteget, azonban az intézmények felkészültek az ellátásukra.

Az összefogás keretében a karitatív szervezetek tevékenységét kiegészítve a vállalatok jelentős segítséget nyújtanak folyamatosan termékek, eszközök, gépjárművek, élelmiszerek felajánlásával, amelyre továbbra is nagy szükség van a koronavírus járvány elleni küzdelemben. Ehhez az összefogához egyéni támogatók is hozzájárulhatnak a 1357-es adományvonal hívásával, amely 500 forint támogatást jelent.