Egyháztáji Program

Egyháztáji programunk célja, hogy haszonelvű kereskedelmi közvetítés nélkül összekapcsolja az egyházhoz kötődő vidéki kistermelőket és a városi fogyasztókat. A Szeretetszolgálat által működtetett egyhaztaji.hu oldalra felkerülnek azok a regisztrált termelők, akik terményeiket eladásra kínálják. Alapelvünk, hogy kialakuljon a bizalom a termelők és a vásárlók között, a termelők kapják meg a munkájukat megillető árat és közös felelősségünk a sáfárság, a ránk bízottakkal – föld, víz, energia, környezet – való tudatos törődés és gondoskodás.

Kiknek és miben segítünk?

  • Segítünk a fogyasztóknak, hogy megbízható helyről, jó minőségű és magyar termelőtől érkező, magyar élelmiszert vásárolhassanak.
  • Szeretnénk segíteni piacot találni a gyülekezeti kötődésű kistermelőknek.
  • Segítünk a profit helyben tartásával, így a vidéki munkalehetőségek megmaradásával.
  • Az Egyháztáji vásárokon lehetőséget teremtünk az értékesítésre.

Kistermelőknek jelentkezési feltételek:

  • 1. lelkipásztori ajánlás
  • 2. őstermelői igazolás
  • 3. elérhetőségek: név, cím, telefonszám, e-mailcím
  • 4. eladásra kínált termény megnevezése, eladás helyszíne.

Áru vásárlásának feltétele:

A vásárlás a termelő és a fogyasztó közötti megállapodás alapján jön létre. Az árukat a Szeretetszolgálat nem vizsgálja, és nem vállal érte felelősséget, valamint szállítást sem garantál. Élelmiszerbiztonságért az Egyháztáji program üzemeltetői felelősséget nem vállalnak.

Kistermelők jelentkezése, regisztráció és további információ a programról:
www.egyhaztaji.hu

HandGetreidekörnerBő Esztendő – vetőmag program

Jó minőségű vetőmagok adományozása olyan családoknak, önkormányzatoknak, kisebbségi önkormányzatoknak, akik készek az öngondoskodást előtérbe helyezni, egészséges zöldséget termeszteni maguk és a közösség számára, valamint újra megtanulni a már feledésbe merülő kiskerti művelést. A vetőmagokon és szerszámokon kívül lehetőségeinkhez mérten szakmai tanácsadást is nyújtunk.

gyumolcsfaGyümölcsfát a papkertekbe

Őshonos magyar gyümölcsfák telepítésének elősegítése a parókiák és templomkertek hasznosítása érdekében. Az év első két hónapjában várjuk a gyülekezetek jelentkezését a programra, hogy a megfelelő előkészítés után októberben átvehessék a felkínált csemetéket.

borumBORUM

Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma

2014. februárjában Sárospatakon tartotta első konferenciáját. Azóta Móron és Bihardiószegen (Románia) találkoztak a szőlészek és borászok.Célunk, hogy a történelmi borvidékeken élő református kötődésű gazdák megismerjék egymást, kialakuljanak a szakmai és baráti kapcsolatok. A borversenyeken keresztül segíteni kívánjuk az értékesítést és a minőségi borkészítést. A nyertek borok egy évig viselhetik a “Szeretetszolgálat Bora” kitüntető címet.