Heti útravaló

„Tudván, hogy nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életmódotokból, hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén.” 1Pét 1,18-19

Manapság, ha az ember bemegy egy boltba, akkor többször is jól átgondolja, hogy egyes termékeket tényleg meg akar-e vásárolni. Vannak dolgok, mikre nagyon vágyunk, mégis lehet arra a következtetésre jutunk, hogy ezt nem engedhetjük meg magunkat, túl drága. Aranyban és ezüstben mérve, igen értékes. Ha pedig sikerül, valamilyen módon mégiscsak a tulajdonunkba kerül, nagy becsben tartjuk, figyelünk és vigyázunk rá.

            Vannak azonban olyan értékek, melyeket nem lehet földi valutában kifejezni. Olyan értékűek, melyek felbecsülhetetlenek, melyeket nem lehet kincsben, aranyban és ezüstben kifejezni. Ilyen mérhetetlenül nagy érték a te életed is! Ugyanis valaki felfoghatatlan áldozatot hozott érted. Jézus Krisztus önmagát áldozta fel azért, hogy ez a drága kincs, a te életed, ne érjen véget a földi halállal, hanem a mennyország kapuja előtted is nyitva állhasson.

 

Mindaddig, amíg csak a látható dolgokra koncentrálunk, fel sem fogjuk igazán Jézus áldozatának, az Ő vérének valódi értékét. A legvégsőkig elment csakis azért, hogy az embernek üdvösséget, örök életet szerezzen. Kérdés, hogy mit kezdünk ezzel az ajándékkal? Élünk vele, vagy úgy tekintünk rá, mint amivel ráérünk még foglalkozni? Pedig korán sem érünk rá, hiszen egyedül a Mennyei Atya tudja csak mennyi időnk van ezen a földön. Jézus szüntelen hív, hogy elfogadjuk tőle ezt az ajándékot. Úgy tudjuk Tőle elfogadni, ha előtte Őt magát fogadjuk a szívünkbe és követjük Őt.

Az élet drága kincs, Jézus ezért drágán fizetett… érted is, hiszen igen becses és értékes vagy számára!