Jobbadni.hu

  • Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005
  • Adószám: 18196913-1-42
  • Adományvonal: 1358

Jobbadni.hu

  • menü
  • keresés

Tanyasi Karácsony Debrecen-Nagycsere-Halápon

Ismét megszervezték a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség és Tanyagondnoki Szolgálata irányításával a Tanyasi Karácsony elnevezésű programot. A program megszervezésében és lebonyolításában több segíteni szándékozó szervezet és személy is részt vett, a helybeli lelkipásztor és a debreceni tábori lelkész, önkormányzati képviselők, szociális munkások, rendőrök, polgárőrök, vadászok és erdészek.

December 7-én Nagycserén, a református imaház udvarán, majd néhány nap múlva Halápon várták a rászorulókat, akik mintegy tizenkétezer forint értékű tartósélelmiszer csomagot vehettek át, ruhákat válogathattak, az erdészet jóvoltából karácsonyfákat, valamint helyben főzött meleg ételt kaptak. Az egyházközség gyűjtésén túl többek között a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Dorkász Szolgálat, a Bibliaszövetség, az önkormányzat képviselői, a Zrínyi Vadásztársaság, a Nyírerdő Zrt. és egyéni felajánlásokkal szolgáltak a rászorulók felé.

A nap vezérigéjének idén is a Példabeszédek könyvének 19. részéből a 17. verset választották: „aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.” Isten különösen is megtérítette a jótéteményt – hangsúlyozta ifj. Jenei Zoltán helyi lelkipásztor – hiszen soha nem jött még össze ennyi adomány, ilyen nagy értékben, s nem értünk el eddig ennyi embert. Fontos az is, hogy az itt élők ezen a napon találkozhatnak az adott szervezetek képviselőivel, szakembereivel, akikkel beszélgethetnek a problémáikról, s segítséget kérhetnek. Néhány évvel korábban, a rendőrség kezdeményezésére jött létre ez az alkalom. Együtt felkerestük a tanyákon élő rászorulókat és tartós élelmiszereket vittünk nekik. Ma már inkább mi várjuk a tanyákon élőket egy találkozásra, hogy együtt legyünk, együtt ünnepeljünk.

Forrás: ttre.hu