Jelentős mérföldkőhöz érkezett 2019 nyarán a Magyar Református Szeretetszolgálat. Alapítványunk négy magyarországi irodája után – melyek Budapesten, Debrecenben, Ózdon és Vásárosnaményban találhatóak – Erdélyben nyitotta meg legújabb irodáját.

A Kőhalmi Református Egyházközség és Szórványdiákotthon szerződött partnerként vesz részt az MRSZ munkájában, az Alapítvány erdélyi feladatait helyi önkéntesek bevonásával fogják végezni. Az új iroda elsődleges feladata az adománygyűjtés, valamint az adományok kiosztásának koordinálása.

A Kőhalmi Református Egyházközség által fenntartott irodával kettős célunk van. Egyrészt szeretnénk megerősíteni az itt élő magyarságot, és biztosítani őket arról, hogy számíthatnak ránk, magyarországi testvéreikre és a Magyar Református Szeretetszolgálatra. Másrészt szeretnénk, ha az itt élő román és magyar lakosság békés együttélését is elősegíthetnénk, hiszen az adományokkal azokat kívánjuk támogatni, akiknek szükségük van rá, tekintet nélkül nemzeti vagy vallási hovatartozásra.