https://jobbadni.hu/rolunk/tevekenysegeink/

Tevékenységeink


Szociális segítségnyújtás

Közhasznú alaptevékenységünk egyik legfontosabb alappillére a rászoruló családok, idősek és elesett emberek segítése. Alapítványunk adománygyűjtéseket, szociális akciókat szervez, adománygyűjtőpontokat működtet, hogy a beérkező adományokból gyors segítséget nyújthasson a mindennapokban. Emellett számos, az öngondoskodást, fejlődést segítő szociális programot működtetünk.

Bővebben [1]

Egészségmegőrzés, egészségügyi rehabilitáció

Az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység keretein belül Alapítványunk a magyarországi, kárpátaljai és erdélyi kritikus állapotban lévő betegek magyarországi gyógyíttatására gyűjt anyagi támogatást.


Segítség katasztrófa idején

Alapítványunk fontosnak tartja, hogy katasztrófák idején is segítséget nyújtson az elesetteknek idehaza és határainkon túl. Idehaza elsősorban szociális segítséget nyújtunk a katasztrófák bekövetkezte után, de igény esetén vállalunk katasztrófaválaszadási és mentési feladatokat is. Orvoscsoportunk idehaza és külföldön egyaránt bevethető.

Bővebben [2]

Gyermek- és ifjúságvédelem

Kiemelten fontosnak tartjuk a család és a gyermekek védelmét. Alapítványunk működtet és támogatást nyújt olyan gyermekházak részére, ahol megtanítják a fiatal édesanyákat a gyermeknevelés és gondozás legalapvetőbb elemeire. 

Bővebben [3]

Edukáció, tehetséggondozás

Fontos területnek tartjuk az oktatás-neveléstkészségfejlesztést. Támogatjuk a tehetséges, de szerény anyagi körülmények között élő diákok tanulmányait, ennek érdekében adományokat gyűjtünk, készségfejlesztő, pályaorientációs foglalkozásokat tartunk, ösztöndíj lehetőséget biztosítunk számukra. 

Bővebben [4]

Rehabilitációs foglalkoztatás

Alapítványunk 2017 októberében indította el rehabilitációs foglalkoztatási programjátjelenleg öt akkreditált helyszínen folyik ilyen jellegű munka. Célunk, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalóknak olyan termelőmunkát biztosítsunk, amely hozzájárul Alapítványunk segítő tevékenységéhez, a foglalkoztatottaknak pedig lehetőséget kínál arra, hogy itt megszerzett tapasztalataikat felhasználhassák a nyílt munkaerőpiacra való visszatéréshez. 

Bővebben [5]

Közfoglalkoztatás

A Magyar Református Szeretetszolgálat jelenleg a legnagyobb karitatív közfoglalkoztató szervezet. Közfoglalkoztatási programunkat 2013 óta a Belügyminisztériummal stratégiai partnerségben végezzük. A közfoglalkoztatási programunk keretében nagy számban történt sikeres nyílt munkaerő-piaci tranzitálás mellett folyamatosan arra törekszünk, hogy minél szélesebb kör számára tegyük elérhetővé a munkabérből származó jövedelemből történő öngondoskodás lehetőségét. 

Bővebben [6]